7 Ιουλ 2022

Τσίπρας : «Ούτε οι βουλευτές της ΝΔ δεν πιστεύουν για εκλογές στο τέλος της τετραετίας»


Ποιος δεν ξέρει σε αυτή εδώ την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του. «Επειδή μας είπατε γελώντας στο τέλος της 4ετίας. Ποιος σας πιστεύει; Σας πιστεύουν οι βουλευτές σας; Αν είναι στο τέλος της 4ετίας, γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους και υπουργούς, που αντί να δουλεύουν τρέχουν και κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις; Μαζέψτε τους λοιπόν, μαζέψτε και τους βουλευτές σας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.


Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οδήγησε σε τρομακτική και πρωτοφανή πολιτική αστάθεια τη χώρα. Συνέχισε λέγοντας ότι «ιδού η Ρόδος και το πήδημα. Bγείτε και πείτε στους συνταξιούχους ότι τον επόμενο μήνα καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης, βγείτε και πείτε ότι θα δώσετε τα αναδρομικά που τους χρωστάτε, αλλά έτσι έχετε μάθει διαρκώς με το ψέμα και την εξαπάτηση».

Ακόμα ανέφερε ότι η χώρα μπορεί να έχει σταθερή, προοδευτική κυβέρνηση από την 1η κάλπη. «Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός για να συγκροτηθεί αυτή η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ακόμα μεταξύ άλλων λόγο για εξαπάτηση των συνταξιούχων αναφέροντας ότι αυτό έγινε όταν λέγατε να μην κάνουν προσφυγή για τα αναδρομικά και τώρα τους λέτε ότι μόνο όσοι έκαναν προσφυγή θα τα πάρουν. Μιλώντας για τα εργασιακά υπογράμμισε ότι δεσμεύεται ότι θα αποκατασταθούν όλα όσα ξηλώθηκαν από την αρχή της θητείας του κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε προεκλογικά τους συνταξιούχους όταν χαρακτήριζε, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «ψίχουλα» τα κοινωνικά μερίσματα και τη μόνιμη 13η σύνταξη, «την οποία είχε δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει, αλλά κατάργησε», «για να καλύψετε την τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης». Υποστήριξε ότι εξαπάτησε τους συνταξιούχους για δεύτερη φορά στην περίπτωση των αναδρομικών που αποφάσισε το ΣτΕ και «αφού τους πετσοκοκόψατε τα αναδρομικά», «τώρα τους λέτε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναδρομικά μόνο όσοι έκαναν προσφυγή».

Η τρίτη «εξαπάτηση», τόνισε, αφορά στη σημερινή υπόσχεση ότι από 1/1/23 θα έχουν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Σημείωσε ότι από την εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνονται οι συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 χιλ και ότι η εισφορά αλληλεγγύης γι’ αυτούς ειναι μόλις 2,2%, για να τονίσει ότι «αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ σύνταξη, δηλαδή το 66% των συνταξιούχων, δεν θα πάρουν τίποτα απ’ την εξαγγελία που κάνατε». Μίλησε για εξαπάτηση ακόμα και σε σχέση με το χρόνο της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη