18 Ιουλ 2022

«Άγγελοι και δαίμονες»...


Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τη σκοτεινή πλευρά της Victoria's Secret...
Μόλις πριν μερικά χρόνια, κάθε δραστηριότητα των «αγγέλων» της πιο διάσημης εταιρείας γυναικείων εσωρούχων στον κόσμο, της Victoria's Secret, ήταν πολύ ψηλά στα σόσιαλ και τα περιοδικά, με τα ευτυχισμένα κορίτσια να κάνουν ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς και κυκλαδίτικα νησιά και τον κόσμο γενικώς να βρίσκεται σε... αναμονή της πολυδιαφημισμένης επίδειξης εσωρούχων με τα πιο διαλεχτά και σέξι μοντέλα και με τα κορίτσια που συμμετείχαν να θεωρούν τιμή τους που περνάνε την πόρτα του «παραδείσου» της φίρμας.


Τα κορίτσια, αφελή ή φιλόδοξα, περνούσαν μήνες κάνοντας γυμναστική και εξαντλητικές δίαιτες μέσα σε ένα περιβάλλον αδιανόητου ανταγωνισμού. Μαζί με προσβολές, απορρίψεις και κάθε είδους παρενοχλήσεις. Όμως, περίπου έτσι δεν ήταν ο κόσμος της μόδας; Ή είναι ακόμα;


Η άνοδος και η πτώση της Victoria's Secret –που ήρθε μετά την άνοδο και την πτώση της Abercrombie & Fitch, πίσω από την «καθαρή» βιτρίνα της οποίας κρυβόταν βαθύς και στυγνός ρατσισμός– δεν υπήρξε μόνο εκκωφαντική αλλά και ανησυχητική, αφού μέσα στις πολλές σχέσεις του μεγάλου αφεντικού της εταιρείας, του Λες Γουέξνερ, φιγουράρει και αυτή με τον Τζέφρι Έπστιν, τον Αμερικάνο σελέμπριτι χρηματιστή και παιδόφιλο, που κατηγορήθηκε ότι στη διάρκεια πολλών ετών είχε οργανώσει ένα δίκτυο αποτελούμενο από δεκάδες νεαρά κορίτσια, μερικά μαθήτριες, με τα οποία διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις στις πολυάριθμες ιδιοκτησίες του, τις οποίες τιμούσαν ονόματα όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, αλλά και ο Βρετανός πρίγκιπας Άντριου. Ο Έπστιν συνελήφθη το 2019 και αυτοκτόνησε στη φυλακή της Νέας Υόρκης λίγο πριν αρχίσει η δίκη του.


Το ντοκιμαντέρ «Victoria's Secret: Angels and Demons» του δικτύου Hulu, που αποτελείται από τρία μέρη, μιλά για τη μόδα, το σεξ, το χρήμα, τη δύναμη, τη δημοσιότητα και για τις παραβατικές συμπεριφορές που ήταν κοινό μυστικό αλλά έμειναν στο σκοτάδι για πολλά χρόνια.


Για να διαβασετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...


πηγη Lifo.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη