9 Ιουλ 2022

Ο Μελισσανίδης μαζί με τον Καλτσίδη "χτυπάνε" τα ΕΛΠΕ του Λάτση. Η έλλειψη ρευστότητας για το project του Ελληνικού και τα δάνεια που έχουν δοθεί πιέζουν για άμεση ρευστότητα!


Του Άρη Σπίνου

Το edolio5 είχε από τις 20 Μαρτίου αποκαλύψει πρώτο ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες Φιλάρετος Καλτσίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, που μεταξύ τους διατηρούν άριστη προσωπική σχέση πολλών χρόνων (προ εβδομάδων ο Μελισσανίδης... αγοράσε το σκάφος του Καλτσίδη) και οι οποίοι διαθέτουν υψηλή ρευστότητα, φέρεται να εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους προς τον Σπύρο Λάτση για την απόκτηση του πακέτου των μετοχών που διατηρεί στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Θυμίζεται ότι η οικογένεια Λάτση (Σπύρος και Μαριάννα) κατέχει μέσω της Paneuropian oil το 47% των μετοχών των ΕΛΠΕ, ενώ το Δημόσιο το 35% των μετοχών!

Ο Σπύρος Λάτσης, πολύ ευγενικά την εποχή εκείνη αρνήθηκε, μολονότι η προσφορά θεωρείτο πολύ δελεαστική, επικαλούμενος την πρόθεση του να ενεργοποιήσει τον γιο του Γιάννη στα Ελληνικά Πετρέλαια και την εγχώρια αγορά.

Η Μαριάννα Λάτση, κατά τις ίδιες πηγές, είχε ενημερωθεί από τους. Καλτσίδη και Μελισσανίδη για το ενδιαφέρον τους και επιφυλάχτηκε να απαντήσει, αναμένοντας πρώτα την πρόθεση του αδερφού της Σπύρου!


Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Σπύρος Λάτσης έχει στεγνώσει από ρευστότητα κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη για να μπει έστω και μπουλντόζα στο έργο του Ελληνικού που έχει καθυστερήσει μερικά χρόνια! Ότι γίνεται εκεί μέσα οφείλεται στα δάνεια τραπεζών που όμως και αυτά θα πρέπει κάποτε να αρχίζουν να αποπληρώνονται. Επίσης είναι όμως βέβαιο ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν καλοβλέπει αυτήν την επιθετική κίνηση και είναι άγνωστο πως θα απαντήσει!


https://edolio5.blogspot.com/2022/07/project.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη