18 Ιουλ 2022

Δίνει Rafale παίρνει diesel! Ενεργειακή συμφωνία Μακρόν με τα Εμιράτα


Ένα νέο επιχειρηματικό συμβούλιο Γαλλίας-Εμιράτου θα δρομολογηθεί επίσης, με επικεφαλής τον επικεφαλής της TotalEnergies Patrick Pouyanne, είπε ακόμη στο Reuters
Από το τέλος του περασμένου...έτους έχουμε αναλύσει διεξοδικά την πώληση 80 Rafale από την Γαλλία στα ΗΑΕ. Μετά τη στρατηγική σχέση που δεσμεύει τις δύο χώρες έρχεται και η ενεργειακή σύμπραξη.

🇫🇷 🇦🇪 | La #France et les Émirats arabes unis (#EAU) signeront lundi un accord en vertu duquel les Émirats arabes unis garantiront l'approvisionnement en diesel de la #France.

Paris cherche à diversifier ses approvisionnements en hydrocarbures au milieu de la guerre en #Ukraine. pic.twitter.com/qCboZkuPMY— Arab Intelligence - المخابرات العربية (@Arab_Intel) July 16, 2022


Η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) θα υπογράψουν συμφωνία τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία τα ΗΑΕ θα εγγυηθούν την προμήθεια ντίζελ στη Γαλλία, δήλωσε πηγή της
γαλλικής προεδρίας, καθώς το Παρίσι επιδιώκει να διαφοροποιήσει τον εφοδιασμό του με υδρογονάνθρακες εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συμφωνία συμπίπτει με την επίσκεψη στο Παρίσι του προέδρου των ΗΑΕ σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν (MBZ) μεταξύ 17-19 Ιουλίου, την πρώτη του κρατική επίσκεψη στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία από τον ετεροθαλή αδελφό του τον Μάιο και την πρώτη ηγέτη των ΗΑΕ από το 1991.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει διαμορφώσει μια καλή σχέση με τον MBZ με επενδύσεις που ρέουν μεταξύ των δύο χωρών, με πιο πρόσφατη τη σφράγιση της μεγαλύτερης πώλησης του πολεμικού αεροσκάφους Rafale στο εξωτερικό που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Γαλλία, αναφέρει το Reuters.

"Πρόκειται για μια ισχυρή και συμβολική χειρονομία", δήλωσε ο αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, περιγράφοντας την επίσκεψη. Η συμφωνία της Δευτέρας "αποσκοπεί στο να φέρει εγγυήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την προμήθεια στη Γαλλία ποσοτήτων ντίζελ", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι δύο χώρες θα συμφωνήσουν επίσης σε μια παγκόσμια, στρατηγική ενεργειακή εταιρική σχέση για τον προσδιορισμό κοινών έργων σε τομείς όπως το υδρογόνο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πυρηνική ενέργεια στις αντίστοιχες χώρες τους και αλλού, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί επίσης ένα ταμείο για το κλίμα.

Ένα νέο επιχειρηματικό συμβούλιο Γαλλίας-Εμιράτου θα δρομολογηθεί επίσης, με επικεφαλής τον επικεφαλής της TotalEnergies Patrick Pouyanne, είπε ακόμη στο Reuters.
Ζωτικής σημασίας το πετρέλαιο



Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο διπλωματικός σύμβουλος της MBZ, Anwar Gargash, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Αμπού Ντάμπι θέλει να εμβαθύνει τους οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς του με το Παρίσι εστιάζοντας στην τεχνολογία και τις μελλοντικές ενέργειες, αλλά ότι το πετρέλαιο παραμένει ζωτικής σημασίας δεδομένης της τρέχουσας γεωστρατηγικής προοπτικής.

"Το πετρέλαιό μας πωλείται παραδοσιακά στην Άπω Ανατολή. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πετρέλαιό μας στην Ευρώπη ... οπότε εκτός από αυτό το ενδιαφέρον μας με τη Γαλλία είναι η βιώσιμη και μελλοντική ενέργεια", δήλωσε.
pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη