15 Αυγ 2022

Κραυγή αγωνίας για παγκόσμια σύρραξη από τον Κίσσιγκερ-Έρχεται στην Ευρώπη η θρυλική 101η αερομεταφερόμενη Μεραρχία μαζί με Ιάπωνες μισθοφόρους “Σαμουράι”


Όλες οι φυλές του κόσμου στην Ουκρανία σε έναν πολυεθνικό πόλεμο με απροσδιόριστες επιπτώσεις


Δεν βαδίζουμε σε ασφαλή μονοπάτια με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού έχουμε συνεχή κλιμάκωση τόσο από την Ρωσία όσο και από τις ΗΠΑ.

Ο Κίσινγκερ κατηγορεί την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι “είμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα”.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα, εν μέρει λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες.

«Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα, εν μέρει λόγω προβλημάτων που δημιουργήσαμε με τα ίδια μας τα χέρια, χωρίς να έχουμε ιδέα πώς θα τελειώσει ή πού πρέπει να οδηγήσει. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε επιλογές χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων. Πρέπει να υπάρχει ένας σκοπός για αυτό. Μία λύση για την Ουκρανία θα ήταν να αφήσει μέρος της Κριμαίας και το Ντονμπάς στη Ρωσία”, τόνισε ο ίδιος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες την μεταστάθμευση στην Ευρώπη, (στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ), της επίλεκτης 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, η οποία συμμετείχε ενεργά στις εχθροπραξίες στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Μετά από 80 χρόνια, η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, γνωστή ως Screaming Eagles, επιστρέφει στην Ευρώπη», έγραψε στο Twitter η αποστολή του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 2.400 επίλεκτοι Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία «για την προστασία της αεροπορικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ».

Στα τέλη Ιουνίου, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για σημαντική συγκέντρωση των δυνάμεων της συμμαχίας στα ανατολικά έως το 2023 στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας σε περισσότερες από 300.000 στο εγγύς μέλλον στην ανατολική πλευρά, να αυξήσει τη σύνθεση των ομάδων μάχης στο επίπεδο «ταξιαρχίας», και να μετακινήσει όπλα και εξοπλισμό εκ των προτέρων σε αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή.

Επιπλέον, οι χώρες της συμμαχίας δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας του να εγκαταστήσει στην Πολωνία μόνιμο αρχηγείο του 5ου Σώματος Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε δε ότι, “οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σκοπεύουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους σε όλη την ανατολική πλευρά». Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη μιας «πρόσθετης» ταξιαρχίας στη Ρουμανία εκ περιτροπής με πολλές χιλιάδες στρατιωτικούς.

Με τη σειρά της, η Μόσχα έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι η συμμαχία στοχεύει σε μια αντιπαράθεση με την Ρωσία, η οποία θα ενεργοποιήσει ταυτόχρονα όμως και την συμμαχία με Κίνα και Ιράν.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε στο παρελθόν τις ενέργειες της συμμαχίας στο Ιράκ, τη Λιβύη και την πρώην Γιουγκοσλαβία ως τραγωδία, όπου το δικαίωμα του λαού στη ζωή καταπατήθηκε από το ΝΑΤΟ «με τον πιο αγενή και παράνομο τρόπο».

Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, η διεύρυνση του μπλοκ δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ιάπωνες μισθοφόροι “Σαμουράι” στην Ουκρανία

Η ουκρανική ιστοσελίδα Censor.net, ανέφερε περί εκπαίδευσης Ιαπώνων μισθοφόρων στην Ιαπωνία και την επακόλουθη αποστολή τους στην Ουκρανία.

Έτσι, η Επιτροπή Βετεράνων των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας στην πόλη Tsuruoka, στην επαρχία Yamagata, στρατολογεί ενεργά εθελοντές για τη «Ιαπωνική Διεθνή Λεγεώνα χερσαίας Άμυνας».

Γίνονται δεκτά πρώην μέλη των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας και άλλοι με στρατιωτική εκπαίδευση.
Με έξοδα της Επιτροπής παρέχεται μετακίνηση στο σημείο συλλογής, σίτιση και ιατρική εξέταση στο νοσοκομείο της πόλης Σακάτα του ίδιου νομού.

Βοήθεια στη διαδικασία αυτή παρέχεται από την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ιαπωνία, η οποία συντάσσει τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Οι αποδεκτοί εθελοντές στέλνονται σε ειδικό εκπαιδευτικό κέντρο στο Asahi, όπου περνούν την απαραίτητη επιπλέον εκπαίδευση.

Το υψηλό πνεύμα και οι μαχητικές ιδιότητες των Ιαπώνων πολεμιστών είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει μια σταθερή πεποίθηση ότι η εμφάνισή τους στα μέτωπα του αγώνα κατά των Ρώσων θα προκαλέσει ανησυχίες στην Μόσχα.

“Οι πραγματικοί Ιάπωνες, κληρονόμοι των ένδοξων πολεμικών παραδόσεων των προγόνων τους, των οποίων το πνεύμα αναπαύεται στο ναό Yasukuni, προετοιμάζονται, όπως οι αρχαίοι Σαμουράι, να δώσουν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Σε κάθε περίπτωση στην Ουκρανία έχουμε την συγκέντρωση πολλών φυλών και εθνικοτήτων, ενώ σε συνδυασμό με την μεταφορά επίλεκτων αμερικανικών δυνάμεων στην ΕΕ, οι ενδείξεις είναι δυσοίωνες για την επίτευξη ειρήνης κάποια στιγμή.

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη