18 Αυγ 2022

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν αρνείται διερεύνηση από το 2012 για τις παρακολουθήσεις


Τη στρατηγική του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων καταστρώνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ενόψει της συζήτησης στη Βουλή.


Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θέλει να αξιοποιήσει πολιτικά το γεγονός ότι βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω των όσων ακολούθησαν της αποκάλυψης της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πλέον, η Χαριλάου Τρικούπη επικεντρώνεται στη «μάχη» της Βουλής. Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που θα συγκληθεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσει και να ορίσει τόσο την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και απεδέχθη η κυβέρνηση, όσο και τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει τη δική του πρόταση για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζητώντας να προσέλθουν να καταθέσουν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο πρώην διοικητής Παναγιώτης Κοντολέων, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να εξηγήσουν τι συνέβη με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Βασικό σημείο της πίεσης του ΠΑΣΟΚ θα είναι «να πουν δημόσια τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, και εξηγούν γιατί: «Το θέμα δεν αφορά μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφορά τους δημοσιογράφους, τους δημόσιους λειτουργούς και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι σοβαρά και οι απαντήσεις τους δεν είναι δυνατό να δοθούν ιδιωτικά, γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει δημόσια τον λόγο που αποφάσισε την παρακολούθησή του. Αν είναι πράκτορας, όπως προσπάθησαν να υπονοήσουν στην αρχή, ο ελληνικός λαός πρέπει να το γνωρίζει».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ζητήσει του να συγκληθεί Εξεταστική Επιτροπή. Αντίθετα, με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το αρνείται, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν λένε «όχι» στην επέκταση της χρονικής περιόδου που θα διερευνήσει το θέμα των υποκλοπών από το 2012 και εντεύθεν. Μάλιστα, συναινούν, σημειώνοντας πως καλό θα ήταν να διερευνηθούν και εκείνες οι περίοδοι.

Ωστόσο, για να συναινέσουν στην επέκταση της περίοδου διερεύνησης, θέτουν μια σειρά από προϋποθέσεις. Μία από αυτές είναι να εμφανίσουν στοιχεία ότι πράγματι υπήρχαν παρακολουθήσεις εκείνες τις περιόδους διερεύνησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη