24 Αυγ 2022

Ραγδαίες εξελίξεις! Αυτές είναι οι... καμπάνες από UEFA σε Γιούβε, Μίλαν, Ιντερ και Ρόμα


Οι Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ και Ρόμα περιμένουν τις ποινές της UEFA, τις οποίες «ανακοίνωσε» σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο λόγω του ρεπορτάζ των Times, οι οποίοι προανήγγειλαν καμπάνες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σε 10 κλαμπ. Και παράλληλα άλλα τόσα είναι υπό έλεγχο και θα τιμωρηθούν αργότερα. Στα πρώτα 10 κλαμπ, λοιπόν, το βρετανικό Μέσο ανέφερε, μεταξύ άλλων, τους Μπιανκονέρι, τους Νερατζούρι και τους Τζαλορόσι. Τα ιταλικά Μέσα όμως, όπως το Sky Italia, η Gazzetta dello Sport και η La Repubblica, πρόσθεσαν και τους Ροσονέρι. Και δεν έμειναν μόνο εκεί οι Ιταλοί, αλλά ανέφεραν και τις ποινές που θα επιβληθούν. Ποινές που θα είναι διαφορετικές από ομάδα σε ομάδα. Εχουμε και λέμε λοιπόν…

Η Γιουβέντους, σε αντίθεση με ό,τι θα πίστευε κανείς, είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA, γράφουν οι Ιταλοί. Συζητάνε για το θέμα και όλα δείχνουν ότι η ποινή θα είναι πρόστιμο ύψους 3 εκατ. ευρώ. Στα θετικά για τους Μπιανκονέρι, σημειώνουν οι Ιταλοί, είναι η αλλαγή οικονομικής πολιτικής τα τελευταία δύο καλοκαίρια, πέρυσι και φέτος. Η ισορροπία και το κέρδος σε έσοδα/έξοδα, όπως και το γεγονός ότι έριξαν συνολικά το κόστος της ομάδας.



Η Μίλαν, αναφέρουν τα σημερινά ιταλικά ρεπορτάζ, τα πάει καλά οικονομικά, κάνει συνεχώς βήματα εμπρός. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι είναι όλα τέλεια. Ετσι, οι συζητήσεις με την UEFA θα οδηγήσουν, όπως γράφουν στη γειτονική χώρα, στην εξής ποινή: Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ. Μια χαρά, δηλαδή, για τους Ροσονέρι, οι οποίοι πριν λίγα χρόνια είχαν σοβαρό θέμα με το Financial Fair Play.
Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις…

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τις Ιντερ και Ρόμα, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο απλά. Τα οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης τριετίας, σημειώνουν οι Ιταλοί, ήταν τέτοια που θα φέρουν πιο δυνατές ποινές. Πέραν του πρόστιμου δηλαδή, το οποίο θεωρείται δεδομένο, θα υπάρξουν και περιορισμοί. Μένει να φανεί τι περιορισμοί θα είναι αυτοί. Αν, δηλαδή, θα αφορούν στον αριθμό των παικτών που θα δηλώνονται για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή σε απαγόρευση μεταγραφών για μια μεταγραφική περίοδο (για παράδειγμα τον προσεχή Ιανουάριο).

Τα δύο κλαμπ, καταλήγουν τα ιταλικά ρεπορτάζ, συζητούν με την UEFA από τον Ιούνιο και μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα έχει παρθεί η οριστική απόφαση. Και από εκεί και πέρα, θα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη