13 Σεπ 2022

Έκανε τη δουλειά με Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ που παρέμεινε στο -2 απ' την κορυφή


Ένα γκολ του Γιάσμιν Κούρτιτς ήταν αρκετό για να χαρίσει στον ΠΑΟΚ την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα. Στο επετειακό 100ό παιχνίδι του Ραζβάν Λουτσέσκου σε ματς πρωταθλήματος, ο Δικέφαλος που παραμένει αήττητος έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, επικράτησε 1-0 της Λαμίας στην Τούμπα και διατηρήθηκε στο -2 απ' τον Παναθηναϊκό που προπορεύεται στη βαθμολογία της Super League έχοντας το απόλυτο των νικών αλλά και στο +2 απ' τον τρίτο Ολυμπιακό. Όλα τα επισκίασε πάντως ο σοβαρός τραυματισμός του Κοτάρσκι, που αποχώρησε με φορείο.
Ο ΠΑΟΚ πήρε απ' την αρχή τα ηνία στο παιχνίδι ανεβάζοντας σταδιακά την πίεσή του. Ιδίως μετά το 30' ο Δικέφαλος πάτησε επικίνδυνα την αντίπαλη περιοχή ψάχνοντας πιο έντονα το γκολ. Στο 31' απείλησε αρχικά με τον Νάρεϊ, ενώ στο 34' έπειτα από σέντρα-σουτ του Ντάντας, ο Σαράνοφ απέκρουσε και η μπάλα προσέκρουσε και στο δοκάρι. Παράλληλα, πάντως βρήκε χώρους και η Λαμία που προσπάθησε να απειλήσει σε κόντρα-επιθέσεις δίχως όμως να βρει μεγάλη φάση.
Τη λύση ο Κούρτιτς

Τελικά η λύση δόθηκε για τον ΠΑΟΚ από μια στατική φάση και μάλιστα σε ένα καθοριστικό χρονικά σημείο για την έκβαση του παιχνιδιού. Δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου (43') ο Νάρεϊ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κούρτιτς κυριάρχησε στον αέρα και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας για το 1-0.
Στο 50' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ με Ολιβέιρα και Λύρατζη αλλά το 1-0 δεν ήρθε, ενώ παράλληλα η Λαμία άρχισε να παίρνει θάρρος και να γίνει πιο απειλητική. Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 62' για να φρεσκάρει την ενδεκάδα του βελτιώνοντας σημαντικά την εικόνα του, ενώ είχε και μια καλή στιγμή σε ωραία έμπνευση του Ντάντας που βρήκε τον Τόμας, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ξέφυγε η κατάσταση καθώς αρχικά ο Σιμόν έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικευμένη ένταση μεταξύ παικτών και ανθρώπων κι απ' τους δύο πάγκους. Ακολούθησε αμέσως μετά δεύτερος κύκλος έντασης μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα για να αρχίσει και πάλι το παιχνίδι.
Ένταση και αγωνία για Κοτάρσκι
Στις καθυστερήσεις κι ενώ η Λαμία προσπαθούσε να παίξει το τελευταίο χαρτί, ο Μποακιέ έκανε μια επικίνδυνη προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής (αποβλήθηκε αργότερα με παρέμβαση του VAR) με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι τον Κοτάρσκι, ο οποίος έκανε υπερπροσπάθεια για να αποκρούσει την μπάλα. Ο Κροάτης δεν μπόρεσε να συνεχίσει καθώς ήταν εμφανές ότι ζαλιζόταν έντονα και μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου με φορείο.
Με τερματοφύλακα τον... Σβαμπ

Και δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές ο Σβαμπ φόρεσε τα γάντια για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το σφύριγμα της λήξης, δίχως όμως να απειληθεί. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει για τη νίκη αλλά και να αγωνιά για την κατάσταση του Κοτάρσκι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Μάλιστα στα αποδυτήρια έσπευσε αμέσως ο Γιώργος Σαββίδης για να σταθεί στο πλευρό του Κοτάρσκι. Παράλληλα υπήρξε διαρκής επικοινωνία και του Ιβάν Σαββίδη με τους γιατρούς του Κροάτη τερματοφύλακα, ο οποίος θα παραμείνει προληπτικά στο νοσοκομείο. Το θετικό είναι ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο άσος του ΠΑΟΚ βγήκαν καθαρές.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (76' Τσαούσης), Κούρτιτς (70' Σβαμπ), Ντάντας, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ (62' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Ολιβέιρα (62' Μπράντον Τόμας).

Λαμία: Σαράνοφ, Γκοράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (83' Π. Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (58' Ασκόβσκι), Σλίβκα, Τσιλούλης (68' Μαρμεντίνι), Μανούσος (58' Μποακιέ).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη