16 Σεπ 2022

Σαντορίνη: Εκπαιδευτικοί κοιμούνται σε σχολεία, camping και αυτοκίνητα γιατί δεν βρίσκουν σπίτι!


Απελπισμένοι είναι οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στην Σαντορίνη, και όχι μόνο, καθώς δεν βρίσκουν καταλύματα για να μείνουν…

Μπορεί τα σχολεία να άνοιξαν, αλλά οι δάσκαλοι αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα της στέγασης καθώς τα...περισσότερα σπίτια είναι «κλεισμένα» και όσα έχουν απομείνει πανάκριβα.


Σε camping, σχολεία και αυτοκίνητα!

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, ο πρόεδρος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και Νήσων, Γιάννης Μιλιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 φέτος στη Σαντορίνη υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στη στέγαση, αφού η τουριστική περίοδος που είναι σε άνθιση έχει επιμηκυνθεί, ενώ πολλά σπίτια είναι πια διαθέσιμα μόνο μέσω Airbnb.

Οπως είπε, το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι οι τιμές καθώς στη Σαντορίνη δεν υπάρχει σπίτι κάτω από 400 ευρώ ενώ ο μισθός του εκπαιδευτικού ανέρχεται σε 850 – 900 ευρώ. Παράλληλα το κόστος ζωής είναι μεγαλύτερο στα νησιά.

Όπως είπε ο Γιάννης Μιλιάδης, ενας δάσκαλος για κάποιες ημέρες αναγκάστηκε να μείνει μέσα στο σχολείο, καθώς δεν μπορούσε να βρει σπίτι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μένουν και στο camping του νησιού.


Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών, ειπέ ακόμη ότι κάποιοι αναγκάστηκαν να κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, μιλώντας ωστόσο χθες στην ΕΡΤ, πέταξε το «μπαλάκι» στους δήμους λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι το κράτος πατερούλης, που θα τα λύνει όλα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη