4 Σεπ 2022

Τι συμβαίνει και ο Πούτιν απειλεί την Δύση;-Ετοιμάζει μη επανδρωμένο υποβρύχιο drone που προκαλεί «ραδιενεργό τσουνάμι»


Τι συμβαίνει στην Ουκρανία και έρχονται ειδήσεις για απειλή χρήσης από την Μόσχα μη επανδρωμένου υποβρύχιου όπλου που προκαλεί πυρηνική καταστροφή δυτικών μεγαλουπόλεων;

Σκηνικό ρήξης Δύσης και Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία πλανάται στον ορίζοντα και οι απειλές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κάτι που δεν είναι καλό για την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απείλησε πριν λίγο τη Μολδαβία ότι “η απειλή της ασφάλειας των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας κινδυνεύει να προκαλέσει στρατιωτική αναμέτρηση με τη Μόσχα”.

Εντωμεταξύ, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό απειλεί την δύση ξεκάθαρα με εκτόξευση από υποβρύχιο K-329 Belgorod ενός μη επανδρωμένου οχήματος/όπλου με την ονομασία Poseidon.

Πρόκειται για το απόλυτο όπλο στα χέρια του Ρώσου προέδρου, με το οποίο απειλούνται δυτικές μεγαλουπόλεις.

“Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να εκτοξεύσει ένα νέο υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει πυρηνικά τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν «ραδιενεργό τσουνάμι», αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει προηγμένα όπλα, καθώς τα προβλήματα στην Ουκρανία συνεχίζονται πέραν των έξι μηνών.

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό του δεν διαθέτει αξιόπιστα αεροπλανοφόρα, και για αυτό προσπαθεί να τα αναπληρώσει με μια ισχυρή υποβρύχια δύναμη, με τους πιο σύγχρονους πυραύλους.

Το K-329 Belgorod είναι ένα υποβρύχιο ταχείας επίθεσης, και διαθέτει κατευθυνόμενους πυραύλους κατηγορίας Oscar II.

Είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε εδώ και 30 χρόνια, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε εκδήλωση στο Severodvinsk στις 8 Ιουλίου.

Αυτή τη στιγμή έχει ανατεθεί στην ρωσική Κεντρική Διεύθυνση Έρευνας Βαθέων Θαλασσών, να υλοποιηθούν διάφορες δοκιμές, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Το ρωσικό υποβρύχιο είναι σε θέση να μεταφέρει τη σχεδιαζόμενη τορπίλη με πυρηνικά όπλα με την ονομασία Poseidon, με έξι από αυτές να τοποθετούνται σε αυτό.

Η τορπίλη περιγράφεται από ορισμένους ειδικούς ως το απόλυτο όπλο που φοβάται περισσότερο το αμερικανικό ναυτικό.

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν περιγράψει το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα “Ποσειδών”, ως ικανό να «σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη» με ένα «ραδιενεργό τσουνάμι», αναφέρει η ιστοσελίδα 19fortyfive.

Το όχημα/όπλο έχει μήκος 80 πόδια και μπορεί να ταξιδέψει με αναφερόμενη ταχύτητα 108 κόμβων, φτάνοντας σε βάθος 3.200 ποδών.

Εικάζεται επίσης ότι έχει απεριόριστη εμβέλεια και μπορεί να προκαλέσει υποβρύχια έκρηξη δύο μεγατόνων.
Ωστόσο, λέγεται ότι είναι ακόμη μερικά χρόνια μακριά από την ανάπτυξη.

Αναφερόμενο σε πιθανή πρόσκρουση του όπλου, ειδικοί αναφέρουν ότι: «Ο πραγματικός στόχος θα ήταν να καλυφθούν μεγάλες εκτάσεις της γύρω ακτογραμμής με ραδιενεργές εκρήξεις, οι οποίες θα παρακάμψουν τις (αμερικανικές) δυνατότητες πυραυλικής άμυνας».

Το υποβρύχιο Belgorod υποτίθεται ότι είναι επίσης σε θέση να λειτουργεί ως φορέας για υποβρύχια οχήματα τα οποία εκτός των άλλων αποστολών μπορούν να κάνουν δολιοφθορές σε υποθαλάσσια καλώδια.

Οι ειδήσεις για αυτού του είδους τα οπλικά συστήματα δείχνουν ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα στην Ουκρανία για την Ρωσία, και έχουμε άσχημες εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για άγνωστο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα με άγνωστες δυνατότητες και ισχύ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη από κανέναν, σε Ανατολή και δύση.

pentapostagma.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη