17 Σεπ 2022

Στοχευμένο χτύπημα των Ρώσων στο φράγμα του Krivoy Rog- Ξεχείλισε ο ποταμός Ingulets και απειλούνται οι ΕΔ της Ουκρανίας


Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: Εκτεταμένες οι συνέπειες της καταστροφής του φράγματος

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της CAA του Krivoy Rog Alexander Vilkul, το απόγευμα της Παρασκευής, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν..νέα πυραυλική επίθεση στο Krivoy Rog.


 Ο επικεφαλής της Dnipropetrovsk OVA, Valentin Reznichenko, δήλωσε στο Telegram ότι εχθρικοί πύραυλοι έπληξαν μια κρίσιμης σημασίας εγκατάσταση υποδομής.

''Σοβαρή καταστροφή! Οι διασώστες και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν μια ανθρωπογενή καταστροφή'', είπε.
 
 
 
 

Τι συνέβη στο προηγούμενο χτύπημα

Οι Ρώσοι χτύπησαν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Krivoy Roγ, όπως και το φράγμα στον ποταμό Ingulets με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδοσία στην πόλη ενώ ξεχείλισε ο ποταμός και διαλύθηκαν οι πλωτές ουκρανικές διαβάσεις στην Χερσώνα.

Αφού έσπασε το φράγμα, η στάθμη του νερού στον ποταμό Ingulets άρχισε να ανεβαίνει γρήγορα και τις πρώτες ώρες ανέβηκε κατά 2,5 μέτρα και απελευθερώθηκαν 300 εκατομμύρια τόνοι νερού. Προηγουμένως, οι ειδικοί προέβλεπαν πως τουλάχιστον το ένα έκτο του Krivoy Rog θα μπορούσε να πλημμυρίσει και στην περιοχή, το νερό θα ανέβαινε μέχρι και τον τρίτο όροφο.

Το Krivoy Roγ είναι η όγδοη σε μέγεθος πόλη της Ουκρανίας με 700.000 κατοίκους.

Τώρα οι Ουκρανοί που έχουν αποκοπεί στην νότια όχθη του ποταμού Ingulets στην Χερσώνα έχουν σοβαρό πρόβλημα ανεφοδιασμού.

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: Εκτεταμένες οι συνέπειες της καταστροφής του φράγματος
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Konstantin Sivkov, μίλησε στο Liferu και σημείωσε ότι η καταστροφή του φράγματος έχει εκτεταμένες συνέπειες σε στρατιωτικούς όρους.
''Το ποτάμι κατηφόρησε, και ταυτόχρονα κατεδάφισε διαβάσεις κατά μήκος του δρόμου, που οργανώθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Το ότι θα κατέβει και θα προκαλέσει καταστροφές στην πορεία είναι γεγονός. Πρώτα απ 'όλα, αυτό αφορά το τμήμα Andreevsky (νότια του Davydov Brod), όπου ο ουκρανικός στρατός έχτιζε διαβάσεις για να διασχίσει τον ποταμό Inhulets. Κάποια στιγμή, όλα άλλαξαν πολύ δραματικά, για τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, με την κυριολεκτική έννοια, η επιχείρηση διέλευσης του ποταμού Ingulets μετατράπηκε σε ζήτημα ζωής και θανάτου''.
Το φράγμα του Krivoy Roγ
Το μήκος του φράγματος Karachunovskaya είναι 205 μέτρα, το ύψος είναι 24 μέτρα και το πλάτος είναι 7,5 μέτρα. Το φράγμα Karachunovskoye βρισκόταν στην κοιλάδα του ποταμού Ingulets.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, με τη βοήθεια του φράγματος Karachunovskaya, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ρύθμισαν τον υπερχειλιστή στο Ingulets προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιήσουν διελεύσεις και να πραγματοποιήσουν επίθεση στην κατεύθυνση της Χερσώνας.
Μετά το σπάσιμο του φράγματος, το ζήτημα για τον ουκρανικό στρατό έγινε αιχμή και το περιθώριο ελιγμών στένεψε στο μέγεθος μιας κεφαλής καρφίτσας. Όσοι κατάφεραν να διασχίσουν τον ποταμό Ingulets, μέσω των πλωτών διαβάσεων είναι στην πραγματικότητα εγκλωβισμένοι από την άλλη πλευρά. Υπάρχουν λίγες γέφυρες κατά μήκος του ποταμού Ingulets και για να τις χρησιμοποιήσεις προκειμένου να υποχωρήσεις, πρέπει να γίνουν πολλά χιλιόμετρα παρακάμψεων.
Τι σχεδίαζαν οι Ουκρανοί

Τις τελευταίες 24 ώρες, περισσότερα από δέκα άρματα μάχης και 15 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης αναπτύχθηκαν μέσω διασταυρώσεων προς την περιοχή Bereznegovatoy. Οι Ουκρανοί σχεδίαζαν μια σημαντική ανακάλυψη στη Χερσώνα και για αυτό συγκέντρωσαν σημαντικές δυνάμεις σε αυτόν τον τομέα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η διοίκηση του ουκρανικού στρατού σχεδίαζε να αποκόψει τη Χερσώνα από τις προμήθειες από την Κριμαία και να επιτεθεί στο πίσω μέρος της ρωσικής ομάδας, μπαίνοντας μέσω του Δνείπερου Λιμάν.
Εδώ να σημειώσουμε πως...
Μετά από πολυάριθμες προσπάθειες των ουκρανικών στρατευμάτων να εισβάλουν στο Krasny Liman, ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα προχώρησαν προς την κατεύθυνσή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα avia-pro.net.

Μια τεράστια στήλη στρατιωτικού εξοπλισμού βρίσκεται ήδη στα περίχωρα του Krasny Liman, προετοιμάζεται να υπερασπιστεί την πόλη από πολυάριθμες επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα. Η στρατιωτική στήλη περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την άμυνα όχι μόνο αυτού του οικισμού, αλλά ολόκληρης της περιοχής.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν επίσης την επιλογή να επιτεθούν στο χωριό Pravdino, στην περιοχή Χερσώνα. Είναι γνωστό ότι ο βαρύς εξοπλισμός συγκεντρώθηκε για αυτ

Μια άλλη κατεύθυνση, που προηγουμένως θεωρούνταν πολλά υποσχόμενη, είναι το Kinburn Spit. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδίαζαν να αποβιβαστούν εκεί για να αναπτύξουν την επίθεση στο Pokrovskoye, Vasilevka, Geroiskoe. Επίσης, μεταξύ των υποτιθέμενων στόχων του εχθρού ήταν το Naked Pier και το Alyoshki (Tsyurupinsk). Λόγω της πλημμύρας του ποταμού Ingulets, ο σχεδιασμός για οποιεσδήποτε επιχειρήσεις στο νότο σταμάτησε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλο εξοπλισμό εκτός από ελικόπτερα.
Τι συμβαίνει στην Χερσώνα

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, στην κατεχόμενη Χερσώνα, ένα χτύπημα σημειώθηκε στο δικαστικό Μέγαρο, που βρίσκεται κοντά στην περιφερειακή διοίκηση στο κέντρο της πόλης.
Παρά το γεγονός ότι το Κίεβο έχει συγκεντρώσει σημαντικές δυνάμεις για την επίθεση στη Χερσώνα, υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Alexei Leonkov, ''οι Ενόπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χωριστεί στα δύο''.
''Ο ποταμός Ingulets γκρέμισε τη διάβαση τους, αυτό το προγεφύρωμα που είχαν εκεί. Μάλιστα, έμεινε χωρίς υποστήριξη. Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το προγεφύρωμα για να αναπτύξουν την επίθεση στη Χερσώνα και τουλάχιστον να επιτύχουν τακτική επιτυχία για να προσπαθήσουν να κόψουν το προγεφύρωμά μας, που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, τουλάχιστον στο μισό. Δεν υπάρχουν ακόμα μηνύματα, αλλά ενώ το ποτάμι υποχωρεί, ο χρόνος θα περάσει και αυτή είναι ήδη μια χαμένη ευκαιρία για τον εχθρό να επιτεθεί επιτυχώς και μια μεγάλη πιθανότητα να καταστραφεί''.
Ταυτόχρονα, η παραβίαση του φράγματος, όπως σημειώνουν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, ανοίγει το ενδεχόμενο επιθετικής επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή Andreevka.
Οι ειδικοί ασφαλείας δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ένα άλλο θέμα. Στην Ουκρανία, υπάρχουν υδραυλικές κατασκευές και μεγαλύτερες από το φράγμα Karachunovskaya. Για παράδειγμα, το φράγμα του Κιέβου, του οποίου η έκταση είναι 922 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για σύγκριση: η περιοχή της δεξαμενής Karachunovsky είναι μόνο 26,9 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κύμα 30 φορές πιο ισχυρό από το Karachunovskaya. Οι συνέπειες θα είναι ακόμη πιο καταστροφικές για την Ουκρανία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνολικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη