1 Σεπ 2022

Νεκρός ο πρόεδρος της ρωσικής Lukoil - Έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου


Ακόμα ένας θάνατος Ρώσου ολιγάρχη που προκαλλεί ερωτηματικά.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Mash, νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil,Ραβίλ Μαγκάνοφ, όταν έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από παράθυρο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.


Ποιος ήταν ο Μαγκάνοφ

Ο Μαγκάνοφ κατέλαβε τη θέση του α’ εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Εξερεύνηση και την Παραγωγή στην Lukoil το 2006.

Επιπλέον, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1993 και είναι διακεκριμένος ειδικός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



Μεταξύ των διακρίσεων που είχε λάβει ήταν το κυβερνητικό Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Επιστήμη και τη Μηχανική.
Κατάσχεση αεροσκάφους

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ έχουν πλέον στα χέρια τους ένα ένταλμα για την κατάσχεση ενός αεροσκάφους αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων, ιδιοκτησίας της ρωσικής ενεργειακής εταιρίας PJSC Lukoil, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Το αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο για τη Νότια Περιφέρεια του Τέξας έχει εγκρίνει την κατάσχεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Το αεροσκάφος πέταξε προς και από τη Ρωσία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλει κατά της Μόσχας το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, όπως πρόσθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οι περίεργοι θάνατοι των Ρώσων ολιγαρχών

Επτά Ρώσοι ολιγάρχες, αρκετοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πέθαναν μες στο 2022 υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Αν και επίσημα διερευνώνται ως αυτοκτονίες, δεν λείπουν οι εικασίες περί πιθανής εμπλοκής του Κρεμλίνου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη