12 Σεπ 2022

RIA Novosti : Ο Καντίροφ υπόσχεται να επιστρέψει όλες τις πόλεις στην κατεύθυνση του Χάρκοβο


επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ραμζάν Καντίροφ – RIA Novosti, 1920, 11.09.2022

© RIA Novosti / Σαΐντ Τσαρνάεφ

ΜΟΣΧΑ, 11 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε ότι όλες οι πόλεις που εγκαταλείφθηκαν από τον ρωσικό στρατό κατά τη στρατιωτική επιχείρηση στο Χάρκοβο “θα επιστραφούν”. Υποσχέθηκε συγκεκριμένα αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της νέας στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της περιφέρειας Χάρκοβο, Βιτάλι Χάντσεφ, δήλωσε ότι οι αρχές άρχισαν να εκκενώνουν τους κατοίκους από το Κουπιάνσκ, το Ιζιούμ, το Σεβτσένκοβε και το Μπαλακλέγια, κάλεσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην εμπόλεμη ζώνη. Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα στρατεύματα από την Balakleya και το Izyum ανασυγκροτήθηκαν προς την κατεύθυνση του Ντονέτσκ “για την επίτευξη των δηλωμένων στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ντονμπάς”.

Ο Καντίροφ χαρακτήρισε την απόφαση ως αναγκαστική από άποψη “στρατιωτικής στρατηγικής”.

“Αλλά εγώ, ο Ραμζάν Καντίροφ, δηλώνω επίσημα ότι όλες αυτές οι πόλεις θα ανακτηθούν, οι άνδρες μας που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για αυτό το έργο βρίσκονται ήδη εκεί, δέκα χιλιάδες μαχητές είναι έτοιμοι να φύγουν. Θα φτάσουμε στην Οδησσό στο εγγύς μέλλον και θα δείτε συγκεκριμένα αποτελέσματα”, δήλωσε ο πολιτικός σε ηχητικό μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει επίσης ένα πλεονέκτημα στο γεγονός ότι “έχουν χαρίσει αρκετές πόλεις”.

“Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν, γιατί δεν καταλαβαίνω σε βάθος ποια στρατηγική έχει εκπονηθεί. Αλλά ξέρω ένα πράγμα: η Ρωσία θα νικήσει και αυτοί οι σατανιστές του ΝΑΤΟ και οι δυτικοευρωπαϊκές ειδικές υπηρεσίες και τα όπλα τους θα κατασταλούν, θα συντριβούν από το πνεύμα των μαχητών μας”, πιστεύει ο Καντίροφ.

Η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε το καθήκον της ως “προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση, γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου επί οκτώ χρόνια”. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο απώτερος στόχος είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του αζοφικού τμήματος της περιφέρειας Ζαπορίζια και ολόκληρης της περιφέρειας Χερσώνα, καταλαμβάνοντας μεγάλες πόλεις όπως η Χερσώνα, η Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ και αποκόπτοντας την Ουκρανία από την Αζοφική Θάλασσα. Νέες διοικήσεις έχουν σχηματιστεί και στις δύο περιοχές, ρωσικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν και αποκαθίστανται οι εμπορικές και μεταφορικές συνδέσεις με την Κριμαία. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να γίνουν μέρος της Ρωσίας.

ria.ru

tokoutsavaki.net
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη