2 Οκτ 2022

Λαβρόφ: Η ομιλία Πούτιν ήταν ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα – Αδύνατο να αγνοηθεί


Την ελπίδα του ότι οι σοβαροί πολιτικοί στη Δύση θα μελετήσουν ενδελεχώς τη χθεσινή (Παρασκευή) «ιστορική ομιλία» του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ (αριστερά, στη φωτογραφία του Sputnik/Mikhail Metzel via Reuters, επάνω, από την τελετή στο Κρεμλίνο για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών).

«Αδύνατο να αγνοηθεί»

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ομιλία είναι τέτοιου είδους, ώστε είναι αδύνατο να αγνοηθεί», είπε ο Σ. Λαβρόφ, ανακοινώνοντας ότι έχει δοθεί εντολή στις πρεσβείες της Ρωσίας στο εξωτερικό να διαδώσουν το κείμενό της και να το καταχωρήσουν στους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, ο ΟΑΣΕ κ.ο.κ.

«Εχω μεγάλη ελπίδα ότι οι σοβαροί πολιτικοί θα την διαβάσουν από το Α έως το Ω. Πολλά για εκείνους, εάν κάποιος δεν τα είχε ως τώρα κατανοήσει, πρέπει να διασαφηνίστηκαν πλήρως», είπε ο ρώσος υπουργός.

Και σημείωσε ιδιαιτέρως τη φράση του Β. Πούτιν ότι «δεν αρνούμαστε τις συνομιλίες, αλλά εκείνοι που τις αρνούνται πρέπει να κατανοήσουν ότι όσο περισσότερο καθυστερούν, τόσο δυσκολότερο θα είναι να συμφωνήσουμε».
«Να την αντιμετωπίσουν σοβαρά»

«Πιστεύω ότι αυτή τη φράση χρειάζεται να την αντιμετωπίσουν σοβαρά», είπε ο Σ. Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

«Είναι ένα ισχυρό μήνυμα όχι μόνο στη ρωσική Ομοσπονδιακή Συνέλευση (σ.σ. το ενιαίο σώμα της ρωσικής Ανω και Κάτω Βουλής), τα όργανα της εξουσίας, τον λαό της Ρωσίας, αλλά και ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, πολύ πειστικό, πολύ αποδεικτικό, δυνατή και συναισθηματική ομιλία», ήταν το σχόλιο της Βαλεντίνας Ματβιένκο, προέδρου της ρωσικής Ανω Βουλής, του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, για την ομιλία του προέδρου Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ/sigmalive.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη