15 Οκτ 2022

"Εφιάλτης" άνοιξε κερκόπορτα για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Έγραφα στο άρθρο μου στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 με τον τίτλο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ενημερώνοντάς σας μεταξύ των άλλων με τα παρακάτω:

«Η Τουρκία πασχίζει να μπει στην ΕΕ πολλά χρόνια! Αφού είδε λοιπόν πως δεν γίνεται τίποτε, επεξεργάστηκε άλλο σχέδιο και το οποίο αποδέχτηκαν ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αλλά πρωτίστως ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν! Αλλά έγκριση έδωσε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ!

Έτσι εγένετο στα μουλωχτά η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα (ΕΚΠ), χωρίς καμιά αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ενδεχομένως μάλιστα ο Έλληνας Πρωθυπουργός να είχε συζητήσει και να είχε συμφωνήσει στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι, στη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και λίγο παλαιότερα στη συνάντησή του με τον Όλαφ Σόλτς στο Βερολίνο, αυτήν την τερατογέννηση κατά των εθνικών μας συμφερόντων!

Μάλιστα το τραγικό είναι, πως στις 9 Μαΐου 2022 ο Γάλλος Πρόεδρος, ναι ο “φίλος” της Ελλάδος, είχε προτείνει την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (ΕΚΠ), χωρίς καμιά αντίδραση από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές! Τούτο συνέβη μάλιστα, σε ομιλία του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου οραματίστηκε τον επανασχεδιασμό του πολιτικού χάρτη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Στον οποίο επανασχεδιασμό και με τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (ΕΚΠ), δίνεται το δικαίωμα σε χώρες εκτός τις Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπως η Ουκρανία, η Μολδαβία, η Γεωργία και η Τουρκία και στις οποίες αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γάλλος Πρόεδρος, να συνάψουν στενότερες σχέσεις με την ΕΕ, αφού η επιθυμία αυτών των χωρών για ένταξη στην ΕΕ είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες!

Η πρώτη συνεδρίαση μάλιστα της ΕΚΠ θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα στις 7 Οκτωβρίου 2022! Είναι τυχαία η ημερομηνία, όταν στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2022 θα συνεδριάσει στην τσεχική πρωτεύουσα το έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ;

Όταν η τσεχική προεδρία έχει αναλάβει τις επαφές με τα υπό ένταξη μέλη στην ΕΠΚ;

Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, αν υποβαθμίζεται ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδος από αυτήν την παρθενογένεση Γερμανίας – Γαλλίας;

Όταν οι αποφάσεις στην ΕΚΠ φρόντισαν οι “εταίροι μας” στην ΕΕ να παίρνονται κατά πλειοψηφία και όχι με απόλυτη ομοφωνία;

Έχουμε εδώ δηλαδή, άλλη μια ενδοτική, προδοτική, δουλική στάση της ελληνικής κυβερνήσεως;»!

Έτσι αυτή η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα πραγματοποιήθηκε και στην οποία παραβρέθηκε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν! Και τα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδας μας, γράφουν και λέγουν διθυράμβους για τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, “ενημερώνοντας” τον ελληνικό λαό, πως, άναψαν τα αίματα στην Πράγα!

Μας “ενημερώνουν” ότι ο Μητσοτάκης χάλασε το σχέδιο του Ερντογάν στην Πράγα και πως ο Τούρκος Πρόεδρος έφυγε από εκεί εκνευρισμένος! Μας “ενημερώνουν” ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σκληρή απάντηση στον Τούρκο ομόλογό του για τις απαράδεκτες και αβάσιμες αξιώσεις του έναντι της Ελλάδος!

Καμιά όμως κουβέντα, για το πως βρέθηκε ο Τούρκος ηγέτης στην Πράγα!

Καμιά κουβέντα για το γεγονός του ανοίγματος της Κερκόπορτας του Ευρωπαϊκού Κάστρου της εισόδου της Τουρκίας από τον Έλληνα Πρωθυπουργό!

Όλα τα υπόλοιπα είναι παρόλες για ανυποψίαστους και αδαείς! Όμως ο λαός μας και υποψιασμένος είναι πλέον και έπαψε να τρώει το κουτόχορτο που προσπαθούν να τον ταΐσουν τα Συστημικά ΜΜΕ, τα πολύ-ταϊσμένα από τις κυβερνητικές λίστες!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη