28 Νοε 2022

Πώς θα το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιος καθορίζει το περιβάλλον των εκλογών


Το προεκλογικό περιβάλλον δεν διαμορφώνεται μόνον από τον βασικό αντιπολιτευτικό πόλο
Η βαρύτερη φρασεολογία που εκφωνήθηκε ως τώρα για τις εκλογές του 2023 ήταν η «συνταγματική εκτροπή». «Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα», πέταξε το γάντι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου και το μπρα ντε φερ με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε συνέχεια αφού από την Κουμουνδούρου απάντησαν πως «ηθικός αυτουργός της ασέλγειας κατά της δημοκρατίας είναι ο Μητσοτάκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Εμφανές ποιος επιδιώκει να σωθεί πολιτικά και ποινικά». Πάντα σε σχέση όλα αυτά με τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις.
Ένα ερώτημα είναι και στον ΣΥΡΙΖΑ σε ποιο περιβάλλον θα διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας – που παρεμπιπτόντως είναι ήδη σε εξέλιξη και ως απαρχή του όλοι θέτουν την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα.

Από την μεριά τους, και σήμερα θα το δούμε πιο «θερμά» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» στη Βουλή, έχει επιλεγεί ο πόλεμος. Έχει εξάλλου προαναγγελθεί από την Κουμουνδούρου πως θα ζητηθεί να δρομολογηθούν οι διατάξεις 146 και 147 του Ποινικού Κώδικα για την προσαγωγή Δημητριάδη, Ντίλιαν, Μπίτζιου και Λαβράνου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών αν δεν εμφανιστούν στη Βουλή.

Το επανέλαβε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθήνας Νίκος Βούτσης. Το ιδιότυπο θεσμικό ροκ θα κλιμακωθεί και στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό αλλά και σε κάθε δημόσια τοποθέτηση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όμως οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα και προφανώς και ο ίδιος το ξέρουν: Το προεκλογικό περιβάλλον δεν διαμορφώνεται μόνον από τον βασικό αντιπολιτευτικό πόλο. Βασικά το διαμορφώνει η κυβέρνηση εκτός κι αν είναι σε αποδρομή, κάτι που σχεδόν πάντα γίνεται ορατό σε αγορά και κοινωνία.

Η μείζονα αντιπολίτευση το συν-διαμορφώνει και ένα μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι αν μετατοπίσει την συζήτηση εκεί που εκείνη θέλει. Υποκλοπές και Δημοκρατία. Ακρίβεια και Ρεύμα. Είναι με βεβαιότητα δύο δίδυμα που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυριαρχήσουν στο πεδίο.

Μαζί με την αίσθηση πως ο Πρωθυπουργός είναι απερχόμενος και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η βασική έκφραση του «φύγετε».

Σε αυτό το κάδρο θα ενταθούν και πιο στοχευμένα οι περιοδείες. Περιμένοντας όλοι την Βουλή, τον Προϋπολογισμό αλλά και τη δρομολόγηση των υποψηφιοτήτων ανά περιφέρεια, στον ΣΥΡΙΖΑ ανάβουν τις «μηχανές» με στόχο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το φλερτ στην μεσαία τάξη και την προσπάθεια να συγκροτήσουν μέτωπο στην κοινωνία για τα φλέγοντα θέματα αποδομώντας το όποιο success story θέλει η κυβέρνηση να «περάσει» στην κοινωνία.

https://www.in.gr/2022/11/28/politics/politiki-grammateia/pos-tha-paei-o-syriza-kai-poios-kathorizei-perivallon-ton-eklogon-2/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη