13 Νοε 2022

«Στη γωνία» ο Κ.Πιερρακάκης μετά την αποκάλυψη ότι αυτός χρηματοδότησε την προμήθεια του Predator!


Έντονες φήμες για παραίτηση-αποπομπή του υπουργo;y Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη, του «θείου βρέφους» της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία καθώς αποδεικνύεται η άμεση σχέση του με την προμήθεια του λογισμικού υποκλοπών Predator, όπως αποκάλυψε το pronews.gr.

Kάτι που μόνο παράξενο δεν είναι καθώς ο υπουργός έχει ταυτόχρονα στενή σχέση και με τον Γιάννη Λαβράνο, ενός εκ των δύο (Φ.Μπίτσιος ο έτερος)που εμφανίζονται στην εταιρεία Krikel που αντιπροσωπεύει μέχρι σήμερα ανενόχλητη το λογισμικό Predator στην Ελλάδα!

To Reporters United αναφέρει ότι γνωρίζει για τουλάχιστον μία επίσκεψη του Κυριάκου Πιερρακάκη στο γραφείο του Γιάννη Λαβράνου, στην οδό Σικελιανού στο Νέο Ψυχικό, ενόσω ο πρώτος ήταν υπουργός.

Ο κ. Πιερρακάκης δεν διέψευσε την επίσκεψη, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει και για τη σχέση του με τον Γ.Λαβράνο.
Οι Reporters United τονίζουν ότι υπάρχουν δύο ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και εφάπτονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όπως αποκάλυψε το pronews.gr, στην οδό Γραβιάς πρώτο είναι το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) το οποίο ιδρύθηκε ως παράστημα της ΕΥΠ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2020 δίπλα στην ΣΔΑΜ στην Αγία Παρασκευή.

Έργο του ΚΕΤΥΑΚ ύψους 40 εκατομμυρίων εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το 2021 (διαβάστε εδώ όλη την απόφαση) στον πυλώνα που υπόκειται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αναθέτουσα αρχή την ΕΥΠ. Υπάλληλοι της Krikel έχουν παραδεχτεί ότι παρέχουν υπηρεσίες «αμισθί» στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή.

Η δεύτερη προσπάθεια αφορούσε το λογισμικό που διαχειρίστηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης που είναι και ο υπουργός που το προμηθεύτηκε σε μία προμήθεια ύψους 40 εκατ.ευρώ και μέσα σε αυτή περιλαμβάνονταν το Ρredator με υπογραφή βέβαια του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Θ.Σκυλακάκη, αλλά μέσα από το αρχικό πρόγραμμα-κέλυφος που έτρεξε το Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μάλιστα με χρηματοδότηση και από το ΕΣΠΑ.

Εδώ όλη η απόφαση που επίσης έχει αποκαλύψει το pronews.gr.

Η εγκατάσταση έγινε στην οδό Γραβιάς 4, που θα ήταν το υποκατάστημα για κυβερνοπόλεμο της ΕΥΠ αν και ουδέποτε δεν λειτούργησε επίσημα έτσι αλλά αντίθετα εγκαταστάθηκαν υπηρεσίες παρακολουθήσεως και σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς ιδιοκτήτες.«Νόμιμες» ή για να είμαστε ακριβέστεροι, νομότυπες «επίσημες» επισυνδέσεις δηλαδή οργανικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
Χρήση spyware Predator, επίσης από την ΕΥΠ. Και ας λένε ότι δεν έχει αγοράσει η ΕΥΠ το Predator. Η ΕΥΠ με τα μυστικά κονδύλια, έχει αγοράσει και το Predator και άλλα τουλάχιστον δύο συστήματα παρακολουθήσεων. Κατ’αρχήν λόγω λόγω κόστους αγοράς είναι αδύνατον να το είχε προμηθευτεί ιδιώτης. Υπάρχει μία εγκατάσταση της ΕΥΠ δίπλα στην ΣΔΑΜ στην Αγία Παρασκευή και εκεί γίνονται όλα τα «βρώμικα» κόλπα. Πώς λειτουργούσε -και λειτουργεί- το Predator: Έβαζαν ως «δόλωμα» ειδήσεις πλαστών ιστοσελίδων με ελαφρά παραποιημένα domain, όπως του pronews.gr.com, ο χρήστης πατούσε επάνω στο link που του έστελναν και αυτομάτως χωρίς να το καταλάβει, επέτρεπε την είσοδο του Predator στο κινητό του!
Mε εγκατάσταση σύνδεσης-καθρέφτη μέσα στο κινητό του χρήστη! Με την σύνδεση ενός δεύτερου αριθμού μπορούσαν να μπαίνουν οριζοντίως όχι μόνο στις εφαρμογές, αλλά και σε όλες τις λειτουργίες του κινητού.

Στο μεταξύ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δηλαδή ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διαψεύδει σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρει ότι χορήγησε άδεια εξαγωγής – πώλησης λογισμικού υποκλοπών, δηλαδή του Predator.

Προσέξτε την διατύπωση του Κ.Πιερρακάκη: Δεν γράφει ότι είναι «παράνομο».

Απλά το χαρακτηρίζει «λογισμικό».

Δηλαδή υπάρχει νόμιμο λογισμικό παρακολούθησης, δηλαδή τέλεσης κακουργημάτων που πωλείται ελεύθερα στο εμπόριο και δεν αποτελεί προϊόν διακυβερνητικής συμφωνίας;

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαψεύδει κατηγορηματικά την αναφορά σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με χορήγηση άδειας σε εταιρεία για εξαγωγή – πώληση λογισμικού από το υπουργείο.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν διαθέτει, σε καμία περίπτωση, αρμοδιότητα χορήγησης άδειας εξαγωγής – πώλησης οποιουδήποτε προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου λογισμικού, ούτε και έχει κάποια σχετική γνώση για τη συγκεκριμένη ή άλλη παρόμοια περίπτωση».https://fonaklas.blogspot.com/2022/11/predator_01905821303.html