7 Δεκ 2022

«Οργή και αγανάκτηση»! Το ποτήρι ξεχείλισε για τους στρατιωτικούς μετά από το 600άρι μόνο για αστυνομικούς-λιμενικούς


Και τα τελευταία αποθέματα υπομονής των στρατιωτικών εξαντλήθηκαν χθες μετά από την εξαγγελία του πρωθυπουργού για 600 ευρώ εφάπαξ ενίσχυση μόνο σε αστυνομικούς και λιμενικούς. Ακολούθησε διθυραμβικό tweet του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκου.

Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Δημήτρης Μεθενίτης σε δήλωση του αποτυπώνει αυτή την οργή:

Με αγανάκτηση και οργή υποδέχθηκαν τα στελέχη των ΕΔ την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του ΛΣ/Ελ.Ακτ. με 600 ευρώ για κάθε στέλεχος, όταν για τα στελέχη των ΕΔ σχεδόν θριαμ-βευτικά εξαγγέλθηκε η «πριμοδότηση» με ένα ποσόν της τάξης των 150 ευρώ, με τη γνωστή αλχημεία των ημερών εκτός έδρας.

Η ανωτέρω εξαγγελία που ήρθε με τον πλέον επίσημο τρόπο διαχωρίζει εμπράκτως για μια ακόμα φορά σε παιδιά και αποπαίδια. Με τα οφειλόμενα δεδουλευμένα να αυξάνονται, την Πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα και το προσωπικό να παραπέμπεται διαρκώς στα δικαστήρια για να διεκδικεί όσα δικαιούται, δεν νοείται να εξαγγέλλεται ως δήθεν ευεργέτημα η αδικία και η ανισότητα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο.

Η Π.Ο.Ε.Σ. δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ, το οποίο, τελικά, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι η Πολιτεία δεν χρειάζεται τόσο πολύ, όσο το χρησιμοποιεί, κάτι που προέκυψε ξεκάθα-ρα και από τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος

Ανθυποπλοίαρχος (Ε)

Δημήτριος Μεθενίτης

militaire.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη