4 Δεκ 2022

Αμερικανός Στρατηγός: “Κρεατομηχανή το Bakhmut – Οι Ρώσοι οδήγησαν τους Ουκρανούς σε παγίδα ” –Έστησαν αμυντικές γραμμές για να μην γλιτώσει κανείς

 


Διοικητής ουκρανικού τάγματος: Οι απώλειες μας είναι κολοσσιαίες!

Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, περιέγραψε με μελανά χρώματα αυτό που συμβαίνει πλέον στο Bakhmut

χωρίς να αφήσει περιθώρια παρερμηνειών.

Το γνωστό “Γεράκι” των ΗΠΑ τόνισε ότι ο ρωσικός Στρατός οδήγησε σε παγίδα τους Ουκρανούς και πλέον η περιοχή έχει μετατραπεί σε “Κρεατομηχανή”!

Απίστευτα και όμως αληθινό, ο παρουσιαστής του CNN έμεινε εμβρόντητος ακούγοντας τον Αμερικανό Στρατηγό να χρησιμοποιεί τον όρο αυτό

Μάλιστα φωτογραφίες από το μέτωπο του Bakhmut δείχνουν τους Ρώσους να δημιουργούν αμυντικές γραμμές γύρω από το Bakhmut.

Η εξέλιξη είναι εφιαλτική για τους Ουκρανούς. Ο Σουροβίκιν θέλει να προκαλέσει ουκρανικές επιθέσεις ώστε να να επιφέρει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες…Οι Ρώσοι επιτελείς δεν θέλουν να διαφύγει κανείς από την “Κρεατομηχανή”.

Για πρώτη φορά κατά την διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων ο ρωσικός Στρατός δημιουργεί αμυντικά έργα περιμετρικά της πόλης.

Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα, πραγματοποιούνται πάνω από χίλια χτυπήματα κατά των ουκρανικών δυνάμεων στο Μπαχμούτ και των περιχώρων του με όλμους, MLRS, πυροβολικό και αεροπορία.

Ταυτόχρονα, οι προσεγγίσεις προς την πόλη έχουν μετατραπεί ουσιαστικά σε έρημο.

Δείτε βίντεο

Πρώην διοικητής δυνάμεων ΝΑΤΟ: Ο Πούτιν οδήγησε την Ουκρανία σε παγίδα!

«Ο Πούτιν οδήγησε την Ουκρανία σε παγίδα», τόνισε ο πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ.

Ο Γ. Κλάρκ τόνισε στην συνέντευξη του ότι οι ενέργειες του ρωσικού στρατού θα αναγκάσουν την Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το Μπαχμούτ έχει μετατραπεί σε μια τεράστια κρεατομηχανή για το άλεσμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Οι αντίπαλες πλευρές προσπαθούν να συγκεντρώσουν με κάποιο τρόπο τη μαχητική τους ισχύ. Ως εκ τούτου, επικεντρώθηκαν στο Bakhmut. Με τη κατάληψη του οι Ρώσοι θα έχουν πρόσβαση στο Kramatorsk και στο Slavyansk.

Η πόλη χρησιμεύει επίσης ως ένα είδος σάκου πυρός για την εξόντωση των ουκρανικών δυνάμεων. Αυτό επιδιώκουν οι Ρώσοι», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο


Αν τα ρωσικά στρατεύματα πάρουν το Μπαχμούτ, ο Πούτιν θα κερδίσει!

ο Γ.Κλάρκ συνέχισε λέγοντας:

Οι ρωσικές μονάδες ασκούν μεγάλη πίεση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στo Μπαχμούτ.

Οι Ρώσοι τους πιέζουν ασφυκτικά, τους κάνουν να ματώνουν

Και αν η ουκρανική πλευρά ζητήσει ανακωχή πριν από την ενίσχυση των δυνάμεων τους από την Χερσώνα, ο Πούτιν θα κερδίσει.

Εάν πάρουν το Bakhmut, τότε αυτό θα ανοίξει την πόρτα στο Kramatorsk, στο Slavyansk, αλλά θα χρησιμεύσει και ως ένα είδος εφαλτηρίου για την εξόντωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι Ουκρανοί έσκαψαν, κρατήθηκαν, αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Το μέρος έχει μετατραπεί σε κρεατομηχανή! είπε ο Αμερικανός Στρατηγός.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ντονέτσκ, Denis Pushilin, δήλωσε ότι οι ρωσικές μονάδες ετοιμάζονται να περικυκλώσουν το Bakhmut (Artemovsk).

Τις τελευταίες ώρες το Κίεβο έστειλε νέους σχηματισμούς στην πόλη για να ενισχύσει τις θέσεις του με φόντο τον μεγάλο αριθμό απωλειών.

Δείτε στο βίντεο την αποκάλυψη


Διοικητής ουκρανικού τάγματος: Οι απώλειες μας είναι κολοσσιαίες!

Στην περιοχή του Artemovsk (οι ουκρανικές αρχές την αποκαλούν Bakhmut), τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους κατά των θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Ο διοικητής του ουκρανικού τάγματος Svoboda που ανήκει στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, Petr Kuzyk, τόνισε ότι η μονάδα του υπερασπίζεται το Artemοvsk, αλλά αυτό γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Όπως είπε ο Kuzyk σε Βρετανούς δημοσιογράφους, πρέπει να πολεμούν σε χαρακώματα, από τα οποία δεν υπάρχει καν η δυνατότητα και η ευκαιρία να αφαιρέσουν τα πτώματα. Οι στρατιώτες στέκονται μέχρι το γόνατο στο νερό, ο καιρός είναι πολύ κρύος.

Όταν ρωτήθηκε για τις απώλειες στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, ο Kuzyk δεν τις αρνήθηκε και παραδέχτηκε τον τεράστιο αριθμό τους.

Είναι κολοσσιαίες. Στο Μπαχμούτ, δεν μετράμε πλέον ούτε τα «δυο εκατοστά» είπε ο διοικητής του ουκρανικού τάγματος.

Δείτε βίντεο

Ο Ζελένσκι στέλνει γυναίκες στο μέτωπο

Πρόσφατα, ορισμένα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτικούς ανταποκριτές, άρχισαν να αναφέρουν μια απότομη αύξηση της θνησιμότητας μεταξύ των τραυματισμένων στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις κατευθύνσεις Kupyansk, Krasnolimansk και Artemovsk (Bakhmut).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία ήταν η έλλειψη πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης.

Σήμερα, οι ημερήσιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Artyomovsk φτάνουν τα 500 άτομα.

Όπως γράφει η Svobodnaya Pressa, το θέμα είναι ότι οι τραυματίες στρατιώτες παραμένουν στο πεδίο της μάχης χωρίς την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, κανείς δεν τους εκκενώνει, αφού δεν υπάρχει κανείς και τίποτα.

Ο Ζαλούζνι διέταξε την κατάσχεση ιατρικών τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ από τους στρατιωτικούς γιατρούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που προορίζονταν για την εκκένωση των τραυματιών.

Τώρα μεταφέρουν με αυτά πυρομαχικά και τα χρησιμοποιούν ως τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Για παράδειγμα στη 30η ταξιαρχία στις 26–27 Νοεμβρίου, οι απώλειες ανήλθαν σε περισσότερους από 250 στρατιώτες που έμειναν να πεθάνουν στα χαρακώματα.

Οι τοπικές ιατρικές εγκαταστάσεις είναι ήδη κατάμεστες από τραυματίες. Σήμερα, τα νοσοκομεία απλά δεν έχουν αρκετά κρεβάτια. Οι τραυματίες τοποθετούνται σε διαδρόμους και αποθήκες.

Πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκαν πληροφορίες στα ΜΜΕ ότι η Ουκρανία έχει κινητοποιήσει περισσότερες από 50 χιλιάδες γυναίκες λόγω της αυξανόμενης έλλειψης ανδρών.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Verkhovna Rada της Ουκρανίας Olena Kondratyuk, περισσότερες από 50.000 γυναίκες υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Από αυτές, περισσότερες από 3 χιλιάδες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Βίντεο: Οι Ρώσοι κτυπούν ουκρανική φάλαγγα

Δείτε εικόνες από τις αμυντικές οχυρώσεις των Ρώσων στο Bakhmut

warnews247.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη