2 Δεκ 2022

Ντοκιμαντέρ του BBC στην Ελλάδα για το «πλοίο βρικόλακας»


Ποια δουλειά μπορεί να έχει το μεγάλο βρετανικό δίκτυο BBC στην Ελλάδα με πολυμελές συνεργείο; Η εκπομπή «Στη Σέντρα» του Metropolis 95.5 αποκάλυψε ότι το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων με τίτλο «The vampire ship».
Ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ Αλεξάντερ Κλοπ, είναι ο δημοσιογράφος που ασχολήθηκε με το Noor 1, το πλοίου που έφτασε στην Ελλάδα με 2 τόνους ηρωίνης. Είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε τέσσερις φορές στους ανακριτές για την υπόθεση και έγραψε κείμενο με τίτλο «Το πλοίο βρικόλακας» που βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο Πούλιτζερ.

Στην κατάθεση του ξεχωρίζει το ότι έφτασε στον Τούρκο μεγαλέμπορα Ναζίφ Σερίφ Ζιντάστι του οποίου η κόρη δολοφονήθηκε, εκείνος το 2013, ένα χρόνο πριν έρθει το πλοίο στην Ελλάδα, συναντήθηκε στο Ντουμπάι με έναν εύσωμο Έλληνα με γενειάδα. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για τα χαρακτηριστικά του και εκείνος μετέφερε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ο Κλοπ του έστειλε φωτογραφίες με 10 Έλληνες με αυτά τα χαρακτηριστικά και ανάμεσα τους, τη φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη και εκείνος του την επέστρεψε. Ο Τούρκος είχε επικοινωνία με τον Αμερικανό δημοσιογράφο γιατί είχε πάρει κάποια ευεργετήματα από την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία.

Αυτές οι συνομιλίες κρίθηκαν ως μην ενδιαφέρουσες πριν έρθει το πλοίο αλλά όταν αυτό ήρθε, ο εισαγγελέας Κορέας τις έστειλε στην εισαγγελία Πειραιά. Η υπόθεση αυτή είναι ανοιχτή από το 2014 και από τον Μάρτιο του 2018 για τη μικρή υπόθεση για την οποία απαγγέλθηκαν συγκεκριμένες κατηγορίες.

Εκείνες οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες από την ΕΥΠ με εντολή εισαγγελέα.

Πηγή: metrosport.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη