7 Δεκ 2022

Η Θεσσαλονίκη και η Αττική στο «έλεος» των Ρομά: Νέος γύρος επεισοδίων μετά τα μεσάνυχτα

  


Στο «έλεος» των Ρομά αφέθηκαν Θεσσαλονίκη και Αττική, με την αστυνομία να έχει λάβει εντολές από την πολιτική ηγεσία να παίζει τον ρόλο του παρατηρητή με αποτέλεσμα τα μεσάνυχτα της Τρίτης να ξεκινήσει νέος γύρος επεισοδίων που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες ζημιές στην δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Συγκεκριμένα, περίπου 15 άτομα επί της οδού Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης, έβαλαν κάδους στο οδόστρωμα και άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί και στα δύο ρεύματα.

Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δύο ώρες. Περιπολικά εξέτρεπαν την κυκλοφορία των οχημάτων από παράλληλες οδούς. Λίγη ώρα μετά τη 1 στο σημείο εγκαταστάθηκε διμοιρία των ΜΑΤ.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον της διμοιρίας, πετώντας πέτρες και γυάλινα μπουκάλια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση φλεγόμενων κάδων και την αποκάθαρση του οδοστρώματος.

Eκτεταμένες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι

Eκτεταμένες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι μετά το τέλος των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η οδός Ολυμπιάδος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και σχεδόν σε όλο το μήκος της υπήρχαν πυρπολημένοι κάδοι απορριμάτων, σπασμένα μπουκάλια από τις βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, πέτρες, τούβλα και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι Ρομά για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Από τις καταστροφές δε γλίτωσαν ούτε εμπορικά καταστήματα, αφού υπήρξαν σε αρκετά από αυτά φθορές και «κατεβασμένες» βιτρίνες, όπως, επίσης, και σταθμευμένα Ι.Χ. που υπέστησαν ζημιές από τις μολότοφ και τις πέτρες που έφευγαν «βροχή».

Μάλιστα, μια από τις βόμβες μολότοφ χτύπησε σε μπαλκόνι διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μικρή εστίας φωτιάς, την οποία έσβησε η ένοικος πριν επεκταθεί!

Αυτή είναι η ασφάλεια που «τάζει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους Έλληνες πολίτες; Να κοιμούνται ήσυχοι ενώ έξω από την πόρτα τους πέφτουν «βροχή» οι μολότοφ με κίνδυνο να καούν ζωντανοί;

Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν στον Δενδροπόταμο, στη Χαλκηδόνα, στην οδό Πόντου κοντά στο κτίριο Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών και στον καταυλισμό “Αγία Σοφία”, στον δήμο Θερμαϊκού στο ύψος του καταυλισμού “Τσαΐρια”, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν επίσης και μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Λίγο μετά τις 22.00, τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Ν. Πλαστήρα και πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ και πέτρες έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η Οικονομική Αστυνομία, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν και έστησαν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές εντός του οικισμού.

Έκρυθμο ήταν το βράδυ της Τρίτης το κλίμα και στο Μενίδι Αττικής. Ρομά που συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στην οδό Μόρνου άναψαν φωτιές και πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ένταση επικράτησε και στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών. Ομάδες νεαρών Ρομά, σύμφωνα με την αστυνομία, άναψαν φωτιές στην περιοχή και πραγματοποίησαν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ της Τρίτης ηρεμία επικρατούσε στην Αυλίζα Αχαρνών.

Νωρίτερα επίσης άνοιξε και η περιφερειακή Αιγάλεω την οποία είχαν κλείσει Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ενώ κλειστή παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης η Λεωφόρος Φυλής όπου ομάδες Ρομά είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους και σε λάστιχα, ενώ είχαν στήσει οδοφράγματα.

Περίπου 200 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Εμμανουήλ Ξάνθου και πετούσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Από νωρίς το απόγευμα, στην περιοχή επικρατούσε αναβρασμός καθώς ομάδες νεαρών Ρομά είχαν βγει στους δρόμους.

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν τη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής μεταξύ Ρομά και αστυνομικών είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα αστυνομικοί από σκάγια (!) και ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων, ενώ πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στην Αυλίζα τραυματίστηκαν αργά χθες το βράδυ δύο αστυνομικοί από ρίψεις αντικειμένων και στο Ζεφύρι, στις 21.30, επί της οδού Παναγιάς Γρηγορούσας, άλλοι τρεις αστυνομικοί από σκάγια.

Σχεδόν μια ώρα αργότερα, στην ίδια περιοχή, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση της οδού Παναγίας Γρηγορούσας και Παπανικολή, τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί από πέτρες και αντικείμενα.

Και στις 22.10 στην Περιφερειακή Αιγάλεω τραυματίστηκε επίσης από σκάγια ένας ακόμη αστυνομικός.

Δύο αστυνομικοί, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας αστυνομικός υπέστη εγκαύματα στο χέρι από τις βόμβες μολότοφ, ενώ ο δεύτερος θα υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση, καθώς τραυματίστηκε στα δάχτυλα του χεριού.

Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 16 προσαγωγές ατόμων.

thess_epeisodia___2_
thess_epeisodia___1_

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ:

«Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Άνω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.https://fonaklas.blogspot.com/2022/12/blog-post_7.html

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη