12 Δεκ 2022

Δεσμεύεται όλη η περιουσία της Ε.Καϊλή και της οικογένειάς της στην Ελλάδα


Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος βρίσκεται η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας που έχει ξεσπάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η σύλληψη της τέως -πλέον-αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για φερόμενη δωροδοκία από την κυβέρνηση του Κατάρ δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις Aρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διέταξε τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, των μελών της οικογενείας της και του συζύγου της.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, σύζυγος).

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά (150.000 ευρώ) μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά (600.000) φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη