2 Δεκ 2022

Προετοιμασία για πιθανό μαζικό μπλακάουτ στην Αυστρία, Λύση-πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη, παντοπωλεία θα μοιράζουν μερίδες φαγητού.


Αυστριακά παντοπωλεία να μοιράζουν μερίδες φαγητού κατά τη διάρκεια μπλακ άουτ.
Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στοχεύει στην παροχή κρίσιμων προμηθειών για τους πολίτες σε περίπτωση μαζικών διακοπών ρεύματος
Η Αυστρία αποκάλυψε έκτακτα μέτρα την Τρίτη για να εξασφαλίσει τρόφιμα και άλλα βασικά είδη για τους ανθρώπους σε περίπτωση μπλακ άουτ αυτόν τον χειμώνα.Το σχέδιο, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Γεωργίας, Περιφερειών και Τουρισμού της χώρας, ορίζει ότι όλα τα παντοπωλεία θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη ημέρα ενός πιθανού μπλακ άουτ.
Τη δεύτερη ημέρα, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, αλλά θα λειτουργήσουν ως κέντρα από τα οποία θα δίνονται σακούλες με φρέσκα προϊόντα στους κατοίκους, μεταξύ 10:00 και 15:00.
Επιπλέον, τα καταστήματα θα προσφέρουν έτοιμες σακούλες με νερό, ψωμί μακράς διαρκείας, κονσέρβες, είδη πρώτης ανάγκης και κεριά προς πώληση με μετρητά. Βρεφικά είδη και προϊόντα υγιεινής θα διατίθενται κατόπιν αιτήματος.
Από την τρίτη ημέρα θα προσφέρονται μόνο προϊόντα από την ξηρά γκάμα, για λόγους ασφαλείας.
Όλοι οι μεγάλοι λιανοπωλητές της Αυστρίας έχουν συμφωνήσει στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των Spar, Maximarkt, Billa, Penny, Lidl, Frisch, Unimarkt, M-Preis και άλλων.
Συνιστάται στους κατοίκους να αποθηκεύουν τρόφιμα με μεγάλη διάρκεια ζωής και να διατηρούν απόθεμα 14 ημερών στο σπίτι, καθώς και να διατηρούν μικρές αξίες μετρητών ύψους περίπου 100 ευρώ ανά μέλος της οικογένειας.
Το πρόγραμμα προετοιμάστηκε σε συντονισμό με το Αυστριακό Εμπορικό Επιμελητήριο (WKÖ), την Εθνική Τράπεζα της Αυστρίας (OeNB) και το υπουργείο Ενέργειας, καθώς και εκπροσώπους από τη βιομηχανία λιανικής πώλησης τροφίμων και την ένωση των αυστριακών δήμων (Österreichische Gemeindebund).
Ενώ οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι ο εφοδιασμός τροφίμων στην Αυστρία είναι επί του παρόντος ασφαλής και ο κίνδυνος έλλειψης ρεύματος είναι « πολύ χαμηλός και απίθανος », σημείωσαν ότι «οι νέες πιθανές προκλήσεις απαιτούν έγκαιρη προετοιμασία προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για μια κρίση. ”
« Η βιομηχανία μας στο εμπόριο τροφίμων είναι υπεύθυνη και έχει ήδη αποδείξει την ικανότητά της να ξεπεράσει την κρίση. Η λύση που παρουσιάστηκε σήμερα σε περίπτωση πιθανού μαζικού μπλακάουτ είναι πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη και δείχνει ότι η βιομηχανία τροφίμων μας είναι έτοιμη για την κρίση ως μέρος του συστήματος ζωτικής σημασίας υποδομής », ο επικεφαλής της ένωσης λιανοπωλητών τροφίμων Christophe. είπε ο Tamandl, σχολιάζοντας το σχέδιο.
=============
σχετικό δημοσίευμα
RT 20 Νοεμβρίου 2022
Προμηθευτείτε εμφιαλωμένο νερό και κονσέρβες, λέει αξιωματούχος στους Γερμανούς
Τέτοιες προμήθειες μπορεί να φανούν χρήσιμες εάν υπάρχουν διακοπές ρεύματος, λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας
Οι Γερμανοί κάτοικοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για βραχυπρόθεσμες διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Αρωγής σε Καταστροφές (BBK) Ralph Tiesler σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Welt am Sonntag.
« Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν μπλακ άουτ αυτόν τον χειμώνα. Με αυτό, εννοώ μια περιφερειακή και προσωρινή διακοπή στην παροχή ρεύματος. Αιτία δεν θα είναι μόνο οι ελλείψεις ενέργειας, αλλά και η στοχευμένη, προσωρινή διακοπή λειτουργίας των δικτύων από τους φορείς εκμετάλλευσης, με στόχο την προστασία των δικτύων και να μην τεθεί σε κίνδυνο η συνολική παροχή », δήλωσε ο Tiesler. Σημείωσε ότι ο κίνδυνος για μπλακ άουτ θα είναι μεγαλύτερος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι τοπικές αρχές σε πολλούς γερμανικούς δήμους είναι προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο μπλακ άουτ, έχοντας αναπτύξει ακριβή σχέδια και προμηθεύτηκαν γεννήτριες έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσουν την παροχή ρεύματος. Ωστόσο, ορισμένοι δήμοι βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση, πρόσθεσε.
« Περιμένουμε βραχυπρόθεσμες διακοπές ρεύματος αντί για μακροχρόνιες, μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος. Αλλά και για αυτό είναι σημαντική η καλή προετοιμασία », τόνισε.
Ο Tiesler συμβούλεψε τους κατοίκους και τους αξιωματούχους να προετοιμαστούν για τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως με την εξεύρεση προμηθειών.
« Κυρίως νερό, πολλά τελάρα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Αυτό θα ήταν αρκετό για δέκα μέρες. Αυτό συνιστά το πρακτορείο μου… Το μήνυμά μας είναι: προετοιμαστείτε αρχικά. Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές κρίσεις, μην υποθέτετε ότι όλα θα είναι άμεσα διαθέσιμα όλη την ώρα », δήλωσε, προσθέτοντας ότι εκτός από φαγητό και νερό για αρκετές ημέρες, οι κάτοικοι πρέπει να αγοράζουν ραδιόφωνα και κεριά με μπαταρίες.



Ο Tiesler σημείωσε ότι η υπηρεσία του έχει μια λίστα με προτάσεις για τους κατοίκους για να προετοιμαστούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως μπλακ άουτ στον επίσημο ιστότοπό της.
Η Γερμανία αντιμετωπίζει προοπτική μπλακ άουτ λόγω της πτώσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Ενώ αρχικά ήθελε να αποσυνδέσει την οικονομία της από το ρωσικό φυσικό αέριο σταδιακά, η ροή από τη Ρωσία περιορίστηκε πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί λόγω των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία και των εκρήξεων τον Σεπτέμβριο που κατέστησαν ανενεργό τον αγωγό Nord Stream 1, μια βασική διαδρομή για το ρωσικό αέριο προς φτάσει στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στη χώρα είναι σχεδόν γεμάτες, οι ειδικοί εξακολουθούν να ανησυχούν ότι αυτό το απόθεμα μπορεί να μην είναι αρκετό για να αντέξει τη χώρα τον χειμώνα.
hellenicrevenge.blogspot.com

http://corfiatiko.blogspot.com/2022/12/blog-post_7.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη