19 Δεκ 2022

QATARGATE ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι πραγματικά συμβαίνει με την καταγγελία “Ισπανού δικαστή” για εμβάσματα 66 εκ. από το Κατάρ;


Την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, έσκασε στα social media η είδηση ότι “ένας Ισπανός Δικαστής, Πρόεδρος ενός συλλόγου κατά της κρατικής διαφθοράς, προχώρησε σε μια απίστευτη δημόσια καταγγελία για το σκάνδαλο Qatargate αναφορικά με... 7 άτομα που εμπλέκονται σε αυτό και τα ονόματά τους έχουν ακουστεί ήδη“. Άλλοι έχουν συλληφθεί και άλλοι όχι. Ο Ισπανός Δικαστής συνεργάστηκε -σύμφωνα με όσα λέει- με έναν ερευνητή και έναν δημοσιογράφο και βρήκαν ένα μεγάλο πλήθος τραπεζικών κινήσεων. Πρόκειται για εμβάσματα σε γνωστή τράπεζα του Παναμά, από Καταριανούς, προς 7 πρόσωπα που εμπλέκονται στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Η καταγγελία έφτασε το Σαββατοκύριακο στα χέρια μας μεταφρασμένη και ενώ όλα έδειχναν ότι πρόκειται για μια τεραστίων διαστάσεων αποκάλυψη, εντούτοις η υπόθεση “σκόνταψε” στον ίδιο τον “Ισπανό δικαστή”.
Η αναφορά του Ισπανού δικαστή

Γι αυτό παραθέτουμε μόνο την πρώτη και την τελευταία σελίδα της αναφοράς του “Ισπανού Δικαστή” και θα εξηγήσουμε παρακάτω προς τι τα εισαγωγικά:Η πρώτη σελίδα

Η τελευταία σελίδα
Τι λέει η αναφορά του Ισπανού

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται στην 12σέλιδη αναφορά που έχουμε στα χέρια μας, “την περίοδο 2019-2022 έχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλά εμβάσματα από το Κατάρ προς τα 7 αυτά πρόσωπα, συνολικού ύψους 66.000.000 δολαρίων ΗΠΑ“. Κάποια από αυτά τα εμβάσματα, είναι της τάξης των 10.000.000 δολαρίων με το μικρότερο να είναι 2.000.000 δολάρια. Όλα αυτά τα ποσά, κατατίθενται σε πολύ γνωστή τράπεζα του Παναμά!
Τι λέει η δική μας έρευνα: Ο δικαστής δεν είναι πια δικαστής!

Παρά του γεγονότος ότι μια τέτοια είδηση “πουλάει“ είμαστε υποχρεωμένοι να ερευνούμε πρωτίστως ποιός και πώς κάνει μια τόσο σοβαρή καταγγελία! Παρά του γεγονότος ότι προσωπικά πιστεύω ότι όντως υπάρχει σκάνδαλο Qatargate και μάλιστα τεράστιο, στην συγκεκριμένη περίπτωση η καταγγελία που κάνει τον γύρο των social media, ο Ισπανός αναφέρει παντού στις σελίδες του, την ιδιότητά του ως δικαστής! Μόνο που με μια μικρή έρευνα που κάναμε, ανακαλύψαμε ότι δεν είναι πλέον δικαστής (ΕΔΩ). Εχει καταδικαστεί δύο φορές για αδικήματα όπως “η υποβοήθηση φίλου σε δικαστήριο που προέδρευε” και έχει απωλέσει την ιδιότητά του μετά από τελεσίδικη απόφαση των Ισπανικών Δικαστηρίων.

Για την υπόθεση του Qatargate αναφέρει ότι τα στοιχεία του τα παρείχε ένας ερευνητής και ένας δημοσιογράφος τους οποίους και κατονομάζει. Τα τραπεζικά εξτρέ που παραθέτει στην αναφορά του, δεν θυμίζουν τραπεζικά εξτρέ για όσους γνωρίζουν.

Μάλιστα κατά το παρελθόν έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες-καταγγελίες, κατά θεσμικών προσώπων ότι “διατηρούσαν λογαριασμούς σε ofshore εταιρίες στον Παναμά”. Τα στοιχεία όμως που παρουσιάζει πάντα, είναι αστήρικτα νομικά και δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία, διότι απουσιάζει η τεκμηρίωσή τους.
Fernando Presencia Crespo: Μια μακρά ιστορία προβλημάτων
Ο Fernando Presencia Crespo

Για την ιστορία, πρόκειται για τον Fernando Presencia Crespo ο οποίος σπούδασε Νομική στην Βαλένθια και κατάγεται από οικογένεια με παράδοση στο δικαστικό σώμα. Ο ίδιος όμως άρχισε να έχει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη το 2012, όταν του επιβλήθηκαν κυρώσεις και εκδιώχθηκε από τη Βαλένθια από το Γενικό Δικαστικό Συμβούλιο. Αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη επειδή παρείχε μαθήματα επιχειρηματικού δικαίου χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Το 2017 καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε δέκα χρόνια αποκλεισμό επειδή τάχθηκε υπέρ ενός φίλου του. Ένα χρόνο αργότερα, το ίδιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε άλλη μια δεκαετία αποκλεισμού επειδή ευνόησε έναν άλλο φίλο του που ερευνούνταν για απάτη στο δικαστήριο του. Καταδικάστηκε επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καστίγια-Λα Μάντσα.

Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν προχωρήσαμε εδώ στο adalis.gr στην δημοσιοποίηση των στοιχείων της κατά τα λοιπά πολύ σοβαρής καταγγελίας που κάνει ο Ισπανός πρώην δικαστής. Ο οποίος παύθηκε ουσιαστικά από τα καθήκοντά του και αποτελεί μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Προσπαθήσαμε να βρούμε ιστορικά στοιχεία και για τον οργανισμό-σύλλογο που προεδρεύει με την επωνυμία ACODAP, αλλά κι αυτός έχει διαγραφεί από το twitter και υπάρχει μόνο η σελίδα του στο διαδίκτυο.

Με απλά λόγια, τα στοιχεία που καταθέτει ο Crespo μπορεί άνετα να έχουν κατασκευαστεί και να αποτελούν προϊόν μοντάζ μιας και κανείς δεν μπορεί να τα επιβεβαιώσει. Η ΕΕ όμως η οποία τα έχει λάβει, οφείλει να τα διερευνήσει με δικαστική συνδρομή από τις χώρες που εμπλέκονται εταιρίες και τράπεζες και ειδικά με τον Παναμά και την Καταριανή εταιρία LNG η οποία αναφέρεται στα μισά εξτρέ. Η διερεύνηση είναι απαραίτητα, ακόμα κι αν η καταγγελία είναι αστήρικτη, αβάσιμη και προέρχεται από ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο όπως ο Crespo. Ο οποίος έχει στην Ισπανία αρκετούς φανατικούς υποστηρικτές στα social όπως διαπιστώσαμε. Αν και πιστεύω, ότι ανεξάρτητα τι θα πράξει η ΕΕ, η Βελγική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, θα τα έχει ήδη διερευνήσει.

Η υπόθεση πάντως του Qatargate, παραμένει πολύ σοβαρή και εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου!

https://www.adalis.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη