25 Ιαν 2023

Συμμόρφωση υπό τον φόβο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου...


Η συμμόρφωση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο γίνεται με καθυστέρηση δύο μηνών. Απευθυνόμενη προς την ελληνική κυβέρνηση, η Κομισιόν ζητούσε από τον Σεπτέμβριο να αλλάξει το καθεστώς απαγόρευσης μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2022.

Η United Media είχε προσφύγει κατά της Ελλάδας στην Κομισιόν για... την επίμαχη διάταξη.

Ακολούθησε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσία του Κυριάκου Πιερρακάκη, με την ηγεσία της Nova, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο επενδύσεων της πολυεθνικής εταιρείας, μεσούσης της προσφυγής στην Κομισιόν.


Απαγόρευση λόγω Covid-19!


Απέναντι στους Ευρωπαίους, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε με την αντιπροσωπεία της Κομισιόν στις 31 Μαΐου 2022 –όπως είχαμε αποκαλύψει στις 30 Οκτωβρίου 2022–, η ελληνική πλευρά ισχυρίστηκε πως «οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας ωφέλησαν αποδεδειγμένα τους συνδρομητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, έναντι των σταθμών ελεύθερης λήψης».


Οι εκπρόσωποι της χώρας ισχυρίστηκαν πως η διάταξη του άρθρου 43 του ν. 4771/2021 έγινε για την «προστασία του πλουραλισμού και της πολυφωνίας στα ΜΜΕ», ενώ η χώρα, για τους ίδιους λόγους, είναι ήδη εκτεθειμένη στην ΕΕ.


Ειπώθηκε επίσης πως η συνδρομητική TV κυριαρχεί στην Ελλάδα από το 2000, κάνοντας λόγο για δεσπόζουσα θέση, και πως η είσοδός της στην επίγεια τηλεόραση θα παραβίαζε το άρθρο 102 της ΣΛΕΕ περί απαγόρευσης εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης...


typologies.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη