25 Ιαν 2023

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συμβουλεύουν τον ουκρανικό στρατό να εγκαταλείψει το Μπαχμού


Το Μπαχμούτ καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια σφοδρών βομβαρδισμών τους προηγούμενους μήνες. «Είναι ένας βάναυσος και επίμονος αγώνας», δήλωσε πρόσφατα ένας ανώτερος αξιωματούχος των δυτικών μυστικών... υπηρεσιών. Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος των περιοχών αλλάζει συνεχώς σε βάρος των Ουκρανών.

Με την εξέλιξη αυτή, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Δύσης προτρέπουν την Ουκρανία να αλλάξει πορεία, να μετατοπιστεί από τις βάναυσες και παρατεταμένες μάχες στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ σε μια πιθανή αντεπίθεση στο νότο της χώρας χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό στυλ μάχης που της το επιτρέπουν τα δισεκατομμύρια δολάρια της νέας βοήθειας , λένε αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο CNN.

Σύμφωνα με αυτούς, αναμένονται πλέον σφοδρές μάχες την άνοιξη, γι’ αυτό προτείνουν στην Ουκρανία να μειώσει τις απώλειες στο Μπαχμούτ, το οποίο ισχυρίζονται ότι έχει μικρή στρατηγική σημασία, και αντ’ αυτού να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό μιας επίθεσης στο νότο.

Αυτό ήταν μέρος του μηνύματος που έστειλαν τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι του Μπάιντεν που ταξίδεψαν στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, γράφει το CNN.

Ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία να εγκαταλείψει τη μάχη φθοράς στο Μπαχμούτ και να επικεντρωθεί σε ένα μοντέλο μηχανοποιημένου πολέμου ελιγμών, που περιλαμβάνει απροσδόκητες και γρήγορες κινήσεις κατά της Ρωσίας, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Politika


The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο –Γιῶργος Ἐχέδωρος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη