27 Ιαν 2023

ΞΕΦΥΓΕ η κατασταση.....Πόλεμος μαθητών με «όπλα» taser έξω από Δημοτικό Σχολείο


Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η βία μεταξύ ανηλίκων όλο και σε μικρότερες ηλικίες, όπως στη Λάρισα, όπου έξω από δημοτικό σχολείο δύο ομάδες μαθητών έπαιξαν άγριο ξύλο, έχοντας μαζί τους ακόμα και συσκευές ηλεκτρικής... εκκένωσης (taser) σαν να ήταν συμμορίες του Μπρονξ.
Η συμπλοκή που οδήγησε σε συλλήψεις συνέβη έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Ταγματάρχου Βελισσαρίου, το μεσημέρι της Τετάρτης. Εκεί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, δύο 14χρονοι μαθητές του 5ου Γυμνασίου, συνοδευόμενοι από παρέα φίλων τους του 4ου Λυκείου, ζήτησαν εξηγήσεις από δύο 17χρονους μαθητές. Κατά άλλες πληροφορίες, οι δύο ομάδες είχαν κλείσει στο σημείο ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους.

Η λεκτική αντιπαράθεση οξύνθηκε και τελικά περίπου 20 μαθητές άρχισαν να χτυπιούνται σαν αγρίμια μπροστά στα έκπληκτα μάτια γονιών και άλλων μαθητών. Χρειάστηκε η παρέμβαση κατοίκων για να σταματήσει ο καβγάς, αλλά και η άφιξη των αστυνομικών που είχαν κληθεί.

Σύλληψη

Οι δύο 14χρονοι συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους (τρία άτομα για παραμέληση) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία (κατά περίπτωση) για σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και για τη νομοθεσία περί όπλων. Μάλιστα, ένας εκ των δύο που συνελήφθησαν απείλησε τον έναν 17χρονο μαθητή με τέιζερ, το οποίο πέταξε αμέσως. Ωστόσο, ύστερα από έρευνα βρέθηκε σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων από τους αστυνομικούς.

Για την υπόθεση που αναστάτωσε την εκπαιδευτική κοινότητα στην πόλη πραγματοποιούν έρευνα οι αστυνομικοί του Γραφείου Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στα αίτια της σύρραξης προκειμένου να αποτραπούν νέα επεισόδια στο μέλλον.

newsbreak.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη