18 Φεβ 2023

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η «άγρια συμμορία» του Κεραμεικού - Ληστείες, βασανιστήρια και δολοφονίες


Δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για τη δράση της συμμορίας αδίστακτων ληστών που μαχαίρωναν ακόμα και όταν τα θύματά τους δεν προέβαλαν την παραμικρή αντίσταση.



Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να έχει διαπράξει τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας και δύο δολοφονίες, χωρίς τα μέλη της να έχουν τον ίδιο βαθμό συμμετοχής στις αιματηρές επιθέσεις.

Το «ορμητήριό» τους ήταν δύο σπίτια στον Κεραμεικό και στην Ομόνοια, ενώ οι αστυνομικοί έστησαν - μετά από πολυήμερη παρακολούθηση- την επιχείρηση για τη σύλληψή τους στην «καρδιά» της Αθήνας. Οι άντρες της Ασφάλειας εντόπισαν τους πέντε σκληρούς κακοποιούς στην οδό Αρτεμισίου στον Κεραμεικό και τους πέρασαν χειροπέδες.

Στις εφόδους που έγιναν στα «ορμητήριά» τους βρέθηκε μεταξύ άλλων ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, με το οποίο μαχαίρωναν τα θύματά τους και το οποίο έφερε πάνω του αίμα.

Αναλυτικά, τα πέντε αιματηρά «χτυπήματα»:
22 Απριλίου 2021

Για την πρώτη δολοφονία κατηγορείται μόνο ένα από τα πέντε μέλη της συμμορίας.

Θύμα ήταν 76χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Ο δολοφονημένος άντρας είχε βρεθεί από τον ανιψιό του (που ανησύχησε που δεν του άνοιγε την πόρτα και κάλεσε την Αστυνομία) σε αποθήκη με τα χέρια και τα πόδια του δεμένα με ρούχα, ενώ τα χέρια του ήταν επιπλέον δεμένα με καλώδιο ηλεκτρικής συσκευής (ατμοσίδερο). Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι οι δράστες είχαν προκαλέσει κακώσεις στο κεφάλι του θύματος και ότι στραγγάλισαν τον ηλικιωμένο.

Σε διάφορα σημεία και αντικείμενα μέσα στην αποθήκη (όπου βρέθηκε το πτώμα), όπως και στην τουαλέτα που βρίσκεται απέναντι από την αποθήκη, καθώς και στον διάδρομο, είχε βρεθεί πλήθος κηλίδων αίματος. Οι αστυνομικοί διέκριναν από την εικόνα του χώρου ότι είχε προηγηθεί πάλη. Ο νιπτήρας και ο καθρέφτης ήταν σπασμένοι, ενώ πολλά αντικείμενα ήταν στο πάτωμα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δακτυλικά αποτυπώματα αλλοδαπών στο χώρο. Ένα από αυτά ανήκει, σύμφωνα με τις Αρχές, σε μέλος της συμμορίας ληστών που εξαρθρώθηκε. Από την έρευνα (μέσω καμερών ασφαλείας και μαρτυρικών καταθέσεων) προέκυψε ότι ο δράστης μπήκε στο σπίτι μαζί με το θύμα και βγήκε δύο ώρες μετά. Την επόμενη μέρα το θύμα βρέθηκε νεκρό από τον ανιψιό του, καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Στην απολογία του το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ομολόγησε τη δολοφονία, περιγράφοντας τις πράξεις του με τρόπο που συνάδει με την αυτοψία που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.
8 Σεπτεμβρίου 2022

Η επίθεση έλαβε χώρα πρωινές ώρες στην οδό Αγίου Δημητρίου στους Αγίους Αναργύρους. Τρία μέλη της συμμορίας κρατώντας μαχαίρια επιτέθηκαν σε Πακιστανό που περπατούσε ανυποψίαστος στο δρόμο. Αφού τον ακινητοποίησαν, αρχικά τον μαχαίρωσαν στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια του άρπαξαν 2.500 ευρώ. Το θύμα νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο νοσοκομείο.
24 Δεκεμβρίου 2022

Η επίθεση με θύμα υπήκοο Μπαγκλαντές έγινε βραδινές ώρες την ώρα που ο στόχος τους έβγαινε από το κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών και εκτέλεσης μεταφοράς χρημάτων που διατηρεί στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ληστές τον έσπρωξαν στο εσωτερικό του μαγαζιού όπου τον μαχαίρωσαν. Στη συνέχεια, έκλεισαν τα ρολά και άρχισαν να ψάχνουν όλους τους χώρους. Με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν συνολικά 12.000 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.
11 Ιανουαρίου 2023

Η ληστεία με θύμα και πάλι υπήκοο Μπαγκλαντές έγινε βραδινές ώρες στην οδό Αγίου Μελετίου στο κέντρο της Αθήνας. Τρία από τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν στο κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών και εκτέλεσης χρηματικών μεταφορών του θύματος , τη στιγμή που εκείνο θα έκλεινε το κατάστημα. Με την απειλή μαχαιριού τον ώθησαν στο μπάνιο του καταστήματος, όπου του έβαλαν μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι και τον έδεσαν. Αφού ερεύνησαν το χώρο, στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν στους δύο γλουτούς γιατί δεν έβρισκαν άλλα χρήματα. Οι δράστες απέσπασαν συνολικά 3.500 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Το θύμα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για συνολικά 20 ημέρες.
5 Φεβρουαρίου 2023

Η δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία είχε θύμα 47χρονο Πακιστανό, ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο δωμάτιο όπου διέμενε, στο πίσω μέρος καταστήματος με ηλεκτρονικά είδη που διατηρούσε, στην οδό Φιλαδέλφειας, δίπλα από το σταθμό Λαρίσης.

Οι ληστές μαχαίρωσαν το θύμα τους με μανία στο θώρακα και άλλα σημεία του σώματος. Από το υλικό των καμερών ασφαλείας προέκυψε ότι τέσσερα άτομα μπήκαν στο μαγαζί (ένας κρατούσε πιστόλι και ένας μαχαίρι), ενώ ένα πέμπτο άτομο ήταν εξωτερικό του καταστήματος έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το θύμα συγκέντρωνε μεγάλα χρηματικά ποσά που τα έκρυβε μέσα στο κατάστημά του έως ότου τα μεταφέρει σε τραπεζικά ιδρύματα. Όλα τα μέλη της συμμορίας ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην ανθρωποκτονία.
Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, «από την προανακριτική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.

Ειδικότερα, το αρχηγικό μέλος λειτουργώντας ως ιθύνων νους ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό των επιθέσεων, τα άλλα τρία μέλη δρούσαν από κοινού με το αρχηγικό στις βιαιοπραγίες κατά των θυμάτων, ενώ το πέμπτο είχε ρόλο «τσιλιαδόρου».

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως «ορμητήριο» δύο οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιούσαν τις ληστείες, είτε με την εισβολή σε καταστήματα, είτε με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο δρόμο, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη βιαιότητα (χρήση μαχαιριού και κατά περίπτωση πιστολιού) σε βάρος των θυμάτων τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες «ορμητήρια» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού και μαχαίρι που χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστρικές επιθέσεις. Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει

δύο ανθρωποκτονίες με κίνητρο τη ληστεία σε βάρος ημεδαπού και αλλοδαπού

καθώς και τρείς περιπτώσεις ληστειών και αποπειρών ανθρωποκτονιών σε βάρος τριών αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για δύο από τους συλληφθέντες εκκρεμούν σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης και δικαστικές αποφάσεις για ομοειδή αδικήματα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας και ληστείας, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

https://www.ieidiseis.gr/
Αλέξανδρος Καλαφάτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη