2 Φεβ 2023

Κηδεία Μάριου Τουρούτσικα: Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι των γονιών του - «Ο γιος μας πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος»


Η κηδεία του άτυχου Ικάρου, που έλαβε τιμητικά τον τίτλο του Αντιπτεράρχου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του... προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας έτσι τον επίλογο στην τραγωδία που συγκλονίζει το πανελλήνιο.
Η ταφή του αδικοχαμένου πιλότου θα γίνει στο χωριό του 29χρονου, στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Από πολύ νωρίς, έξω από το ναό βρίσκεται αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τα στεφάνια έχουν «πλημμυρίσει» τον προαύλιο χώρο.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ο πατέρας, η μητέρα και ο ένας εκ των αδελφών του έφτασαν στον Ιερό Ναό, με τη φωτογραφία του 29χρονου στα χέρια. Η σορός του άτυχου 29χρονου μεταφέρθηκε στην Εκκλησία λίγο μετά τις 10.15, με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν «Αθάνατος».
Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι της μητέρας και του πατέρα του Μάριου Τουρούτσικα

Ράγισαν καρδιές η μητέρα και ο πατέρας του Μάριου Τουρούτσικα με τους επικήδειους που εκφώνησαν, συγκλονίζοντας όλο το πανελλήνιο.

Ο επικήδειος του πατέρα του

«Πώς ένας εγωιστής σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Ως φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εμείς. Δεν ήθελε να πάει ταξίδια στο εξωτερικό. Πέρσι μου ζήτησε να πάμε στις ΗΠΑ για τον αδερφό του. Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του μου έλεγε η Ελλάδα δεν χρωστάει, εγώ της χρωστάω. Το παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη».

Ο επικήδειος της μητέρας του

«Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε.

Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν και κυρίως στους πελάτες που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη