28 Μαρ 2023

Εκλογές Τουρκία: 11 δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν το πολιτικό τέλος του Ερντογάν


Δύσκολα είναι το πράγματα για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως φαίνεται η αντιπολίτευση προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το Open ο μέσος όρος 11 δημοσκοπήσεων – μέχρι στιγμής – δείχνει ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να πιάσει το 50% και να γίνει ξανά πρόεδρος.

Την ίδια ώρα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο κοινός υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι κερδίζει τις εκλογές ήδη από τον πρώτο γύρο.

Οι πιο έγκυροι δημοσκόποι της Τουρκίας λένε ότι το κλίμα έχει γυρίσει για τα καλά υπέρ της αντιπολίτευσης αν και πάντα αφήνουν ένα παράθυρο ανατροπής γιατί υπάρχουν 50 ημέρες ακόμα μέχρι τις εκλογές.

Οι δημοσκόποι θεωρούν πως στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να στηθούν οι κάλπες ο Τούρκος πρόεδρος έχει ακόμα πολλά χαρτιά να παίξει.


Από τις πιο έγκυρες δημοσκοπήσεις είναι αυτή της Metropoll που δείχνει πολύ μικρή διαφορά, της τάξεως των 2.5 μονάδων μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου όταν ήταν 14 μονάδες πριν από μερικές ημέρες.

Απαιτείται διαφορά 8-9% ώστε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να νιώθει ασφαλής ότι θα κερδίσει.
Οι κύριες αιτίες που ο Ερντογάν χάνει στις δημοσκοπήσεις είναι τρεις:Η οικονομία
Η έλλειψη Δικαιοσύνης
Και οι Σύροι πρόσφυγες.

Η καταστροφή από το σεισμό φέρεται να μην έχει επηρεάσει και τόσο πολύ τα ποσοστά των κομμάτων και ο Τούρκος πρόεδρος φροντίζει μέρα παρά μέρα να ρίχνει θεμέλια για σπίτια σεισμόπληκτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κάνει βασική δέσμευσή του το μπετόν και όχι το ψωμί που έχουν ανάγκη για να πείσει ότι αυτός είναι ο πλέον ικανός να ανοικοδομήσει τη νέα Τουρκία μετά από αυτή την καταστροφή που βρήκε τη γειτονική χώρα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη