31 Μαρ 2023

Στον εφοπλιστή Προκοπίου έναντι 18,1 εκατ. το κτήμα του Κοντομηνά στο Πόρτο Χέλι


Στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου πέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του newmoney.gr, τμήμα του «μυθικού» κτήματος του Δημήτρη Κοντομηνά στην Αργολίδα καθώς ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός... ολοκληρώθηκε με τα δύο μεγαλύτερα κομμάτια να περνούν στην ιδιοκτησία του. Πρόκειται για μια έκταση 380 στρεμμάτων περίπου που αποτελούν και το καλύτερο κομμάτι του κτήματος καθώς σε αυτή περιλαμβάνεται και το παραλιακό μέτωπο του.Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον δεν επηρεάστηκε από το γεγονός ότι ενώ αρχικά το σφυρί αφορούσε το σύνολο της έκτασης στο Σκάλωμα, στη συνέχεια για ένα μέρος αυτής υπήρξε αναστολή.
Το μοναδικής ομορφιάς κτήμα του Δ. Κοντομηνά στην Αργολίδα βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα και στο παρελθόν βγήκε προς πώληση μέσω γνωστού μεσιτικού γραφείου με τίμημα 30 εκατ. ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, τα ακίνητα απέχουν προσεγγιστικά 8,2χλμ. από το Porto Hydra Village, το ομώνυμο ξενοδοχείο και το Barceló Hydra Beach, τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης.
Το κτήμα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, πολυτελείς κατοικίες, χιλιάδες δένδρα, μέχρι και ελικοδρόμιο. Το ακίνητο έχει πρόσωπο στη θάλασσα και διαθέτει κτιριακό συγκρότημα -με πολυτελή βίλα- χτισμένο σχεδόν πάνω στην ιδιόκτητη παραλία. Σημειώνεται ότι αυτό παρότι βρίσκεται βρίσκεται εντός ζώνης παραλίας και αιγιαλού, λόγω του έτους κατασκευής του (προ του 1955) είναι νόμιμο.
Αυτό το παραθαλάσσιο τμήμα καλύπτει έκταση 73.104 τ.μ., ενώ χωρίζεται από το υπόλοιπο που αναπτύσσεται προς το βουνό, από την επαρχιακή οδό.
Ειδικότερα, έχουν φυτευτεί χιλιάδες δέντρα, ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, αμπέλια και πολλά άλλα, ενώ διαθέτει ακόμη απόλυτη αυτονομία, με δικές του πηγές νερού και γεωτρήσεις και είναι πλήρως περιφραγμένο.
Ο Γιώργος Προκοπίου συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους εφοπλιστές της χώρας, έχοντας παράλληλα πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις και σε ακίνητη περιουσία, μεταξύ άλλων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη