24 Μαρ 2023

Πεκίνο: Συνελήφθησαν 5 κινέζοι εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας ορκωτών λογιστών Mintz Group


Πέντε κινέζοι εργαζόμενοι του γραφείου της αμερικανικής εταιρείας ορκωτών λογιστών Mintz Group συνελήφθησαν από τις κινεζικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

«Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν τους πέντε εργαζομένους του γραφείου της Mintz Group στο Πεκίνο, όλους κινεζικής υπηκοότητας, και έκλεισαν τις επιχειρήσεις μας εκεί», εξηγεί η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει πως «δεν έλαβε επίσημη ειδοποίηση για κάποια νομική διαδικασία» σε βάρος της και αναφέρει πως «ζήτησε από τις αρχές να απελευθερώσουν τους εργαζομένους της».

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη πως προσέφυγε σε δικηγόρους «για να κάνουν διάλογο με τις αρχές και να βοηθήσουν τους εργαζομένους (της) και τις οικογένειές τους».

«Ανέκαθεν εργαζόμαστε με τρόπο διαφανή, δεοντολογικό και σεβόμενοι τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν» στην Κίνα, δήλωσε η επιχείρηση, προσθέτοντας πως θα εργασθεί μαζί με τις αρχές για να «επιλυθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση μπορεί να οδήγησε σ’ αυτά τα γεγονότα».

Η Mintz Group, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είναι μια εταιρεία εξειδικευμένη στις έρευνες για κατηγορίες απάτης, διαφθοράς και κακής συμπεριφοράς στην εργασία, καθώς και στους ελέγχους πεπραγμένων.

Η εταιρεία αριθμεί συνολικά 18 γραφεία, μεταξύ των οποίων και στην Ουάσινγκτον. Στον ιστότοπό της, η Mintz Group διευκρινίζει πως οι εργαζόμενοί της «εξετάζουν σε βάθος τα ζητήματα που απασχολούν τους πελάτες μας – από το προεδρικό μέγαρο μέχρι την υπεράκτια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου».