29 Μαρ 2023

Πληθαίνουν τα περιστατικά αισχροκέρδειας στα σούπερ μάρκετ με τα αυγα.


Κόκκινο χτυπάει η αισχροκέρδεια με τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης να τραβούν κάθε μέρα την ανηφόρα. Τα αυγά πλέον είναι προϊόν πολυτελείας, καθώς η τιμή τους μπορεί να φτάσει ακόμα και 0,45 ευρώ ανά μονάδα.
Μιλώντας στο Μega, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Δεν μπορεί ένα αυγό που την Παρασκευή είναι στο καλάθι του νοικοκυριού, την Δευτέρα, να παίρνει 120% αύξηση».

Και συνέχισε με ορισμένα παραδείγματα. Συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ κάνει το εξής παράδοξο: Εκτός καλαθιού η εξάδα έχει 1,25 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,21 ευρώ. Τη Δευτέρα που το προϊόν βγήκε από το καλάθι η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 2,73 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,45 ευρώ.

Ενώ όπως σημείωσε, το ίδιο συμβαίνει και σε αυγά ιδιωτικής ετικέτας.

Ο κύριος Ραυτόπουλος πρόσθεσε επίσης «Υπάρχει ελεύθερη αγορά, εμείς λέμε ότι είναι ασύδοτη η αγορά, γιατί εάν υπήρχε έλεγχος το υπουργείο Ανάπτυξης θα έβλεπε ότι τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ. Δεν είναι αυτό το περιθώριο κέρδους που είχε πει ο υπουργός».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη