21 Μαρ 2023

Θεσσαλονίκη: Έτσι σώθηκαν τα δίδυμα που κλείδωσε ο πατέρας τους στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου – «Πήγε να πνίξει και την μάνα»


Νέες αποκαλύψεις για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/3) στην περιοχή του Μελισσοχωρίου με τον πατέρα που κλειδώθηκε με τα δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου.

Ευτυχώς έγινε αντιληπτός από την πρώην σύζυγό του και μητέρα των παιδιών, η οποία κάλεσε την Άμεση Δράση προκειμένου να επέμβει και να σωθεί η οικογένεια.

H θεία της μητέρας των διδύμων μιλώντας στο GRTimes αποκάλυψε: “Μαλώνανε συνέχεια, ήταν κάποιες φορές βίαιος απέναντι της, η ανιψιά μου δεν άντεχε άλλο την κακή του συμπεριφορά κι εκείνος είχε αλλάξει μετά την εποχή που έφεραν στον κόσμο τα παιδάκια τους. Ήταν ξεκάθαρα δυστυχισμένη, ένιωθε ότι απειλείται η ίδια της η ζωή. Φανταστείτε κάποια στιγμή πήγε να την πνίξει, δεν άντεξε άλλο το κορίτσι και του ζήτησε να χωρίσουν. Ζούσε με τα 600 ευρώ από τη διατροφή και προσπαθούσε με δουλειές του ποδαριού από εδώ και από εκεί να ζήσει τα παιδιά της. Δούλευε συνέχεια, δεν ήθελε να στερηθούν τίποτα τα παιδιά.

Πώς έγινε αυτό Παναγία μου, τι θα πάθαιναν τα παιδάκια ούτε να το σκέφτομαι θέλω”.
«Αυτό που την ενδιέφερε ήταν μόνο το καλό των παιδιών»

Η στενή φίλη της μητέρας των παιδιών ηλικίας 2,5 ετών δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν η μητέρα των παιδιών και στενή της φίλη δεν βρισκόταν στο σημείο την κατάλληλη στιγμή ώστε να προλάβει το κακό ενημερώνοντας την αστυνομία που ευτυχώς έφτασε στην ώρα της και απετράπη μια τραγωδία.

Μιλώντας στο GRTimes ανέφερε πως το ζευγάρι ήταν σε διάσταση ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούσε να βρει κοινό κώδικα επικοινωνίας προκειμένου να γεφυρωθούν οι μεταξύ τους διαφορές και να κάνουν «ειρήνη» για χάρη των παιδιών τους. «Η αλήθεια είναι αυτή. Το ξέρω από τη φίλη μου ότι έκανε πίσω και ήθελε να βρεθεί τρόπος για συμβιβασμό μεταξύ εκείνης και του πατέρα των παιδιών της. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν μόνο το καλό των παιδιών. Όταν έμαθα τι έγινε έπαθα σοκ και μόνο στη σκέψη για το τι θα μπορούσε να συμβεί».
Το χρονικό

Γύρω στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής, η μητέρα πραγματοποίησε κλήση στο «100» και ανέφερε ότι ο πρώην άντρας της βρισκόταν κλειδωμένος στο αυτοκίνητό του, με τα δύο ανήλικα παιδιά. Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού και τα μέλη του πληρώματος έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά με τον πατέρα τους. Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς από την έντονη δυσοσμία στην καμπίνα του οχήματος τα ανήλικα δίδυμα είχαν περιέλθει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Δυσφορία αισθάνθηκε, και αστυνομικός του παραπάνω πληρώματος που χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, στο 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Καθοριστική ήταν η επέμβαση αστυνομικών του Α.Σ. Σοχού, όταν κλήθηκε πλήρωμα περιπολικού τους από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης να επιληφθεί σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά.

Προηγήθηκε κλήση σε βοήθεια από μητέρα δύο νηπίων. Άμεσα προσέτρεξαν οι αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν έναν ενήλικα και δύο ανήλικα να βρίσκονται κλειδωμένοι εντός οχήματος, από το οποίο προερχόταν έντονη οσμή υγραερίου.

Χωρίς να χάσουν χρόνο, έσπασαν τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα του οχήματος (παρμπρίζ), απασφάλισαν τις πόρτες, απεγκλώβισαν τα τρία άτομα που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και ασφάλισαν φιάλη υγραερίου που εντόπισαν εντός του αυτοκινήτου.

Πρόκειται για 62χρονο ημεδαπό άντρα και τα δύο ανήλικα παιδιά του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης. Σημειώνεται ότι, ο πρώτος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σε έρευνα του οχήματος διαπιστώθηκε ότι στον αποθηκευτικό χώρο υπήρχε και δεύτερη φιάλη υγραερίου, σφραγισμένη.

Μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού και λόγω της έντονης μυρωδιάς του υγραερίου, αισθάνθηκε δυσφορία ένας από τους επιληφθέντες αστυνομικούς και μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες και εξετάσεις στο 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση για τις συνθήκες του συμβάντος διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη