29 Μαρ 2023

Κοττάκης: Θα κινηθούμε νομικά κατά του ΑΠΕ αν δεν αναρτήσει την απάντηση το κ.Χατζηκωστή


netakias.com

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Η ΕΣΤΙΑ Μανώλης Κοττάκης Κοττάκης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη: “Θα κινηθούμε νομικά κατά του ΑΠΕ αν δεν αναρτήσει την απάντηση το κ.Χατζηκωστή”



Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών στη χώρα μας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη, με την οποία διέψευδε τα όσα συγκλονιστικά είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Εστία», επικαλούμενη το βιβλίο του Κώστα Χατζηκωστή («7 Προεδρικά Πορτραίτα»), για τις παρεμβάσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στο πρόγραμμα γεωτρήσεων της Κύπρου υπέρ της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδεται από την Κύπρο, δεν ήταν διόλου συμπτωματικός ο χρόνος αυτής της δήλωσης Αναστασιάδη (σ.σ. κι ενώ είχαν περάσει τρεις ολόκληρες μέρες από την κυκλοφορία της «Εστίας») και αφήνεται μάλιστα να εννοηθεί, ότι υπήρξε πρόδηλη και σκόπιμη παρέμβαση της Αθήνας ώστε να «μαζευτούν» οι αναφορές (σ.σ. για να μην… τσαλακωθεί κι άλλο η εικόνα του Μητσοτάκη)!

Ηχηρή ωστόσο ήταν η απάντηση στον Νίκο Αναστασιάδη, από τον εκδότη και ιδρυτή του Συγκροτήματος «Δίας» και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, Κώστα Χατζηκωστή, ο οποίος επεσήμανε πως τα όσα καταγράφηκαν στο βιβλίο του, αποτελούν επίσημη συνομιλία μεταξύ του ιδίου και του τότε Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως όσα έγραψε, είναι «100% λόγια και λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη».

Κυριολεκτικά σεισμός έχει προκληθεί από τα όσα αποκαλύπτει η «Εστία» για τον ρόλο του πρωθυπουργού, όπου ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή (!) των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος

Το ΑΠΕ, όπως καταγγέλλει ο Μανώλης Κοττάκης, απέκρυψε την είδηση το Σάββατο, αλλά φρόντισε να έχει την διάψευση Αναστασιάδη ως είδηση χωρίς να υπάρχει η αποκάλυψη την οποία διαψεύδει ο Κύπριος Πρόεδρος, αλλά ούτε η απάντηση του κ. Χατζηκωστή!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη