28 Μαρ 2023

«Σούπερ μάρκετ» όπλων στο Dark Web: Έλληνας έκανε παραγγελία - Φωτογραφίες ντοκουμέντο


Μέσα σε ένα «vintage» πικάπ έκρυψαν οι Αμερικανοί διαχειριστές σελίδας του σκοτεινού διαδικτύου το πιστόλι μάρκας Μπερέτα, το οποίο προοριζόταν για έναν 30χρονο Έλληνα από τη Λαμία.

Οπλο, πικαπ



Το δέμα που περιείχε το πικάπ εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες από Αμερικανούς πράκτορες. Ο αγοραστής είχε πληρώσει ηλεκτρονικά 1.800 ευρώ. Οι Αμερικανοί εντόπισαν τα ίχνη του, μπλόκαραν το δέμα πριν φύγει για την Ελλάδα και ενημέρωσαν αμέσως τις ελληνικές Αρχές για την ηλεκτρονική «ταυτότητα» του αγοραστή και παραλήπτη.

Οι Έλληνες αστυνομικοί τον ταυτοποίησαν και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία. Ο 30χρονος έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατηγορείται για αγορά όπλου μέσω Dark Web. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «παλιότερα είχαν υπάρξει κατηγορούμενοι για αγορά ναρκωτικών μέσω του dark web. Είναι η πρώτη φορά όμως που κάποιος ταυτοποιείται στη χώρα μας για αγορά όπλου. Η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, δεν διαθέτει τα προηγμένα λογισμικά που θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν εγκληματικές συναλλαγές στο σκοτεινό διαδίκτυο, όπου όλα γίνονται στο σκοτάδι και χωρίς να υπάρχουν ίχνη. Οι αμερικάνικες υπηρεσίες ασφαλείας, ωστόσο, διαθέτουν πιο προηγμένη τεχνολογία και έτσι κατά καιρούς βγαίνουν τέτοιου είδους υποθέσεις. Σκεφτείτε όμως ότι ακόμα και οι Αμερικανοί δεν μπορούν παρά να αποκαλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος από τις εγκληματικές συναλλαγές στο dark web».

Με αφορμή την υπόθεση που αποκάλυψαν οι αμερικάνικες και ελληνικές Αρχές για την αγορά πιστολιού από Έλληνα, το iEidiseis φέρνει στο φως μία από τις πολλές ιστοσελίδες του dark web που χαρακτηρίζονται ως «σούπερ μάρκετ» όπλων.

Οπλα, dark web

Εκεί μπορεί κάποιος να βρει από το πιο φτηνό περίστροφο μέχρι το πιο ακριβό πολυβόλο, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι στρατοί. Όπως λένε οι πωλητές, παρέχουν ανωνυμία και ιδιωτικότητα: «Δεν δίνουμε ποτέ πληροφορίες σε σχέση με την ταυτότητα των αγοραστών. Δεν ψάχνουμε να δούμε εάν κάποιος αγοραστής διαθέτει άδεια οπλοκατοχής. Δεν χρειάζεται άδεια για να αγοράσετε όπλο».

Οπλα, dark web

Οι «σκοτεινοί» πωλητές διαφημίζουν ότι διαθέτουν ακόμα και αντιαρματικό ρουκετοβόλο RPG. Επίσης, πουλάνε πιστόλια των 500 και των 700 δολαρίων, περίστροφα των 800 δολαρίων, Καλάσνικοφ των 1000 δολαρίων, Ούζι έναντι 1.100 δολαρίων και πολυβόλα που χρησιμοποιούνται σε πολέμους από 2.500 δολάρια και πάνω.

Οπλα, dark web



Στην Ελλάδα πολλοί πίστευαν ότι η αγορά ενός όπλου από το dark web αποτελεί «σενάριο φαντασίας», εντούτοις, η υπόθεση με τον 30χρονο από τη Λαμία αποκαλύπτει ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

https://www.ieidiseis.gr/

Οπλα, dark web

Οπλα, dark web

Οπλα, dark web

Οπλα, dark web

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη