18 Μαρ 2023

«Οι Ουκρανοί ρίχνουν τα όπλα και φεύγουν»! Τρομερές αποκαλύψεις την Washington Post!


Ο διοικητής που αποκάλυψε την αλήθεια στην κορυφαία αμερικανική εφημερίδα, καρατομήθηκε από τον Ζελένσκι! Η ομολογία του όμως ενδέχεται να σύρει τον πρόεδρο της Ουκρανίας ακόμα και στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες…


«Η Ουκρανία δεν διαθέτει εξειδικευμένα στρατεύματα λόγω απωλειών, ούτε πυρομαχικά, καθώς η απαισιοδοξία αυξάνεται».

Αυτός είναι ο τίτλος του μεγάλου αφιερώματος της Washington Post, που για πρώτη φορά παρουσίασε την τραγική κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας και τις εγκληματικές επιλογές του Κιέβου, που στέλνει ανεκπαίδευτους πολίτες στην πρώτη γραμμή με αποτέλεσμα να συντρίβονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Βασικός μάρτυρας του τεκμηριωμένο αυτού ρεπορτάζ, ήταν διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στην πρώτη γραμμή, ο οποίος δέχτηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφος της εφημερίδας και περιέγραψε την κατάσταση με μελανά χρώματα. Οι απαντήσεις που έδωσε, αρκούν για να στείλουν τον Ζελένσκι κατηγορούμενο ακόμα και για εσχάτη προδοσία κατά της ίδιας του της χώρας και του λαού του.

Όπως φαίνεται, πλήρωσε το τίμημα.

«Ο Ουκρανός διοικητής του τάγματος που μας μίλησε για αυτήν την ιστορία απομακρύνθηκε από τη θέση του επειδή μίλησε στην Post, παρά τους μήνες που πέρασε διοικώντας στρατιώτες σε μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη στο μέτωπο».

Με αυτό το μήνυμα στο Twitter, ο δημοσιογράφος της Post, αποκάλυψε ότι ο Ουκρανός μπαρουτοκαπνισμένος διοικητής καρατομήθηκε από το Κίεβο με συνοπτικές διαδικασίες.


Οι αποκαλύψεις του Ουκρανού διοικητή που προκάλεσαν την απομάκρυνση του

Στην πρώτη γραμμή όμως το κλίμα είναι σκοτεινό.

Κάπως έτσι ξεκινά η κατάθεση ψυχής του Ουκρανού διοικητή στην WP, ο οποίος συνεχίζει λέγοντας:

Ο Kupol, ο οποίος συμφώνησε να δώσει τη φωτογραφία του και είπε ότι κατανοούσε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προσωπικό πλήγμα για την ειλικρινή αξιολόγηση της κατάστασης, περιέγραψε ότι πήγε στη μάχη με νεοσύλλεκτους στρατιώτες που δεν είχαν ρίξει ποτέ χειροβομβίδα, που εγκατέλειψαν εύκολα τις θέσεις τους κάτω από πυρά και που δεν είχαν εμπειρία στο χειρισμό πυροβόλων όπλων.


Η μονάδα του αποσύρθηκε από το Soledar στην ανατολική Ουκρανία το χειμώνα, αφού περικυκλώθηκε από ρωσικές δυνάμεις που αργότερα κατέλαβαν την πόλη. Ο Κούπολ θυμήθηκε πώς εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες σε μονάδες που πολεμούσαν μαζί με το τάγμα του απλώς εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, ακόμη και όταν μαχητές της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ απλώς βάδιζαν προς το μέρος τους.

Μετά από ένα χρόνο πολέμου, ο Kupol, ένας αντισυνταγματάρχης, είπε ότι το τάγμα του είναι αγνώριστο. Από περίπου 500 στρατιώτες, οι 100 σκοτώθηκαν στη μάχη και άλλοι 400 τραυματίστηκαν, οδηγώντας τη μονάδα του σε πλήρη «ανανέωση». Ο Κούπολ είπε ότι ήταν πλέον ο μοναδικός στρατιωτικός με εμπειρία στο τάγμα και περιέγραψε με ειλικρίνεια τον αγώνα για την ηγεσίας μιας μονάδας που αποτελείται εξ ολοκλήρου από άπειρα στρατεύματα.
71846960 3524 4F28 8D71 50067F57F965Ο ουκρανός διοικητής που καρατομήθηκε – Washington Post

«Παίρνω 100 νέους στρατιώτες», είπε ο Κούπολ. «Δεν μου δίνουν χρόνο να τους ετοιμάσω. Λένε, «Πάρτε τους στη μάχη.» Απλώς αφήνουν όλα τα όπλα τους και τρέχουν. Αυτό είναι. Καταλαβαίνετε γιατί; Γιατί ο στρατιώτης δεν πυροβολεί. Τον ρωτάω γιατί, και μου λέει, «Φοβάμαι τον ήχο του πυροβολισμού.» Και για κάποιο λόγο, δεν έχει ρίξει ποτέ χειροβομβίδα. … Χρειαζόμαστε εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ σε όλα τα εκπαιδευτικά μας κέντρα και οι εκπαιδευτές μας πρέπει να σταλούν εκεί στα χαρακώματα. Γιατί απέτυχαν στο έργο τους».

Περιέγραψε σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης απλών βομβών όλμων και χειροβομβίδων για τα αμερικανικής κατασκευής MK 19.

Τραυματικό στρες, μια αόρατη πληγή, που ταλαιπωρεί τους Ουκρανούς στρατιώτες

Η Ουκρανία αντιμετώπισε επίσης έντονη έλλειψη βλημάτων πυροβολικού, την οποία η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοι της προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν, με συζητήσεις για το πώς να στηρίξουν τις ουκρανικές δυνάμεις να κυριαρχούν στις καθημερινές συνεδριάσεις για τον πόλεμο στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον έχουν κρατήσει την Ουκρανία μαχόμενη, αλλά τα ποσοστά χρήσης πυρομαχικών είναι πολύ υψηλά και οι ελλείψεις παραμένουν.


«Είσαι στην πρώτη γραμμή», είπε ο Kupol. «Έρχονται προς το μέρος σου και δεν έχεις πυρομαχικά για να πυροβολήσεις».

Ο Κούπολ είπε ότι το Κίεβο έπρεπε να επικεντρωθεί στην καλύτερη προετοιμασία νέων στρατευμάτων με συστηματικό τρόπο. «Είναι σαν να δίνουμε συνεντεύξεις και να λέμε στον κόσμο ότι έχουμε ήδη κερδίσει, λίγο ακόμα και σε δύο εβδομάδες, και θα κερδίσουμε», στρέφοντας ευθέως τα πυρά του κατά του Βολοντιμίρ Ζελένσκι και των ισχυρισμών του στις συνεντεύξεις που δίνει.

Ο Kupol διευκρίνησε ότι μιλούσε ειλικρινά με την ελπίδα να εξασφαλίσει καλύτερη εκπαίδευση για τις ουκρανικές δυνάμεις από την Ουάσιγκτον και ότι ελπίζει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα που συγκροτούνται για μια επερχόμενη αντεπίθεση θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία από τους άπειρους στρατιώτες που επανδρώνουν τώρα το μέτωπο υπό τις διαταγές του.

«Υπάρχει πάντα πίστη σε ένα θαύμα», είπε. «Ή θα είναι μια σφαγή με αμέτρητα πτώματα ή θα είναι μια επαγγελματική αντεπίθεση. Υπάρχουν δύο επιλογές. Θα υπάρξει πάντως αντεπίθεση με κάθε τρόπο».

Μετά από την δημοσιοποίηση της συνέντευξης, ο ουκρανός διοικητής καρατομήθηκε από τον Ζελένσκι και έκτοτε ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται…https://www.olympia.gr/1534551/diethni/oi-oykranoi-richnoyn-ta-opla-kai-feygoyn-tromeres-apokalypseis-tin-washington-post/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη