1 Απρ 2023

Ο Πολάκης, οι δημοσκοπήσεις και οι νέες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό


«Φωτιές» έχει ανάψει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε από το MEGA. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η ΝΔ ανακτά σταδιακά το χαμένο έδαφος και ο ΣΥΡΙΖΑ, με «αιχμή του δόρατος» τον Παύλο Πολάκη, έχει βγει στα… κάγκελα. Η αλήθεια είναι ότι έρχονται και άλλες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν θετική εικόνα για την «γαλάζια» παράταξη.

Αποτελεί γεγονός πως βρίσκονται σε εξέλιξη δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν μια νέα πολιτική πραγματικότητα, αναφορικά με τα ποσοστά των κομμάτων.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας από καλές πηγές, που δεν προέρχονται από κάποιο κόμμα, οι νέες δημοσκοπήσεις που θα βγουν στον «αέρα» την εβδομάδα που έρχεται, θα καταγράψουν τις ανοδικές τάσεις που παρουσιάζει και πάλι η ΝΔ, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.



Η άνοδος της ΝΔ δεν είναι εντυπωσιακή, αλλά καταδεικνύεται η σταδιακή αποκατάσταση των ποσοστών που είχε πριν από τα Τέμπη.

Μάλιστα, ανεξάρτητοι πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα και η ΝΔ χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειονότητας των πολιτών.


Στα στοιχεία που πρέπει να «κρατήσουμε» είναι η σημαντική ενίσχυση, στην παρούσα χρονική στιγμή, των ποσοστών των «μικρών» κομμάτων και ιδιαίτερα του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Αναφορικά με την δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ βρίσκεται στο 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,7%, δηλαδή η διαφορά είναι 5,8 μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 11,7%, το ΚΚΕ στο 7,1%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%, το ΜέΡΑ25 στο 4,9%, οι Έλληνες – Εθνικό Κόμμα στο 4,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%.


Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ενόχλησε ιδιαίτερα τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει αναλάβει και πάλι πλήρως τα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Ο Σφακιανός πολιτικός έκανε retweet σε σχόλιο του Ν. Μωραΐτη που ζητούσε να ελεγχθούν οι δημοσκόποι μόλις κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Από τις 22/5 θα πρέπει να ελεγχθούν οι δημοσκόποι του Μαξίμου. Ως εδώ. Έχει καταντήσει πρόκληση πλέον!! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μπροστά αυτή τη στιγμή και θα διευρύνει τη διαφορά όσο πλησιάζουμε στις 21/5!!».https://emea.gr/insights/provocateur/691577/o-polakis-oi-dimoskopiseis-kai-oi-nees-anatropes-sto-politiko-skiniko/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη