4 Απρ 2023

Παλεύει να ρίξει την κυβέρνηση ο Αυγενάκης: Αμφισβητεί το νόμο για το ΟΑΚΑ που ψήφισε ο ίδιος! (vid)


Ο πιο επικίνδυνος υφυπουργός της ιστορίας, γελοιοποιείται πολλοστή φορά με την παραδοχή του πως δεν ξέρει τι ψηφίζει ή δεν ξέρει να διαβάζει, αναφορικά με το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ. Η εξωφρενική δήλωσή του που εκθέτει κυβέρνηση και κοινή λογική.
Έχει βαλθεί να ρίξει την κυβέρνηση ο Λευτέρης Αυγενάκης. Δεν εξηγείται διαφορετικά τόση ασχετοσύνη. Σε μια χώρα που δεν έχει ασφάλεια, υγεία, παιδεία, «πνίγεται» στην ακρίβεια, έρχεται ο πιο άσχετος υφυπουργός αθλητισμού της ιστορίας, να αποδείξει πως δεν παίρνει χαμπάρι τι του γίνεται. Για ένα ζήτημα που δεν είναι δα, ζωής και θανάτου: Την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι όροι, συγκεκριμένοι. Γιατί αυτούς ακριβώς τους όρους ψήφισε στη βουλή. Αυτός και όλοι οι υπόλοιποι. Με άρθρο που η ίδια η κυβέρνηση πρόσθεσε. Τι ανέφερε αυτό το άρθρο που ψήφισε ο Αυγενάκης και η κυβέρνηση;

«Στην παραχώρηση περιλαμβάνονται, επιπλέον, το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής χρήσης του οριοθετημένου χώρου στάθμευσης οχημάτων (P5)». Με τη διευκρίνιση πως εξαιρέσεις θα υπάρχουν σε αγώνες Εθνικών ομάδων, ή διοργανώσεις παγκόσμιων ή ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.


Ξαφνικά, ο τύπος που δεν παίρνει χαμπάρι ούτε καν τι υπογράφει παρότι νομικός, αναιρεί την υπογραφή του! Αυτό δήλωσε ο ίδιος στους «Betarades» όπου αναλύοντας το θέμα του ΟΑΚΑ, τα έκανε… σαλάτα. Σαλάτα του ΟΑΚΑ, επειδή αν ήταν του ΣΕΦ δε θα έβγαζε κιχ. Γιατί άραγε;


Ο πολέμιος οτιδήποτε μη Ολυμπιακού συμφέροντος, είπε πως τώρα ξαφνικά δεν θέλει να χωρίσει το ΟΑΚΑ στα δύο:

«Δεν μπορούμε να χωρίσουμε το ΟΑΚΑ στα δύο. Να απομονώσουμε το πάρκινγκ και να πούμε πάρε και περίφραξέ το, κάνε ό,τι θες, να είναι ένας άλλος κόσμος και κάνε εμπορικές δραστηριότητες. Για τα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα αυτά είναι αυτονόητα. Το πάρκινγκ δεν μπορεί να αποκοπεί απ’ όλη την ενότητα του ΟΑΚΑ. Τα πάντα φουλάρουν στις αθλητικές δραστηριότητες. Είναι κατά βάση αθλητικός προορισμός. Δεν μπορείς να προτάσσεις το επιχειρείν μπροστά στην αθλητική ανάγκη. Θα βρεθεί η λύση, θα πρυτανεύσει η λογική. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά θα γεφυρωθεί η απόσταση».

Αν δεν μπορεί να χωριστεί το ΟΑΚΑ στα… δύο, γιατί τότε πέρασες και ψήφισες το άρθρο ως πολιτικός επικεφαλής του αθλητισμού στην κυβέρνηση; Αυτό σημαίνει ή πως είτε η ανικανότητα είναι μεγαλύτερη ακόμη κι απ’ όση βλέπουν μέχρι και οι πέτρες, ή ξαφνικά θυμήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου πως πρέπει να κάνει ζημιά στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για λόγους που ο ίδιος ξέρει και εξυπηρετεί.



Ταυτόχρονα, πώς γίνεται με το ένα πάρκινγκ να χωρίζεται το ΟΑΚΑ στα δύο; Ειδικά όταν έχουν προβλεφθεί στο άρθρο εξαιρέσεις για αγώνες Εθνικών ομάδων, πανευρωπαϊκών, παγκόσμιων κτλ; Το ΟΑΚΑ τώρα που δεν έχει άλλη ομάδα να το χρησιμοποιεί, σε πόσες άλλες περιπτώσεις και ποιες είναι αυτές που θα πρέπει να… φουλάρει τα πάρκινγκ;

Το αποκορύφωμα της βλακώδους αναφοράς που εκθέτει ακόμη περισσότερο τον υφυπουργό που έτσι κι αλλιώς στον τομέα αυτό έχει πιάσει πάτο, είναι «η λογική θα πρυτανεύσει και οι διαφορετικές απόψεις θα γεφυρωθούν». Τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση που υπηρετεί ο Αυγενάκης, έχει ενημερώσει επίσημα την ΚΑΕ Παναθηναϊκός πως θα υπογραφούν οι συμβάσεις ως έχουν, χωρίς να τίθεται ζήτημα διαπραγμάτευσης. Ποια διαφορά υπάρχει εκτός από την πολιτική προσπάθεια του να ρίξει την κυβέρνηση; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει παρά να μπει στα σχόλια της συνέντευξης και να διαπιστώσει ότι ο Αυγενάκης έχει απίστευτη αποδοχή στους Έλληνες: Όλοι τον περνάνε γεννεές δεκατέσσερις!

Η αστειότητα του πράγματος και η επικινδυνότητα του πολιτικού, είναι ακριβώς αυτή: Ο τύπος θέλει διαπραγμάτευση για κάτι που ο ίδιος συμφώνησε ήδη, ψήφισε στη βουλή των Ελλήνων και τώρα ξαφνικά… θέλει να το αλλάξει. Εκθέτοντας την ίδια την κυβέρνηση που τον ανέχεται και τον αφήνει να ρημάζει τον αθλητισμό και την όποια αξιοπιστία της παράταξης.

Ακόμη και το… χιούμορ του στην προεκλογική συνέντευξη που έδωσε για να «πιάσει» τη νεολαία, είναι υπό του μηδενός και εξωφρενικό: «Ευτυχώς εκλέγομαι στο Ηράκλειο και το έχω περπατήσει… Δεν έχω ταυτιστεί με κανέναν».

Σωστά, καμία ταύτιση… πιθανέ επόμενε πρωθυπουργέ όπως σε αναγόρευσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνεδρίαση ντροπή για το ποδόσφαιρο, για την οποία δεν έχεις αντιδράσει φυσικά. Επίσης, ευτυχώς που εκλέγεσαι στο Ηράκλειο και προφανώς εκεί χαίρονται να βλέπουν τον υποψήφιο βουλευτή τους να αναιρεί όχι απλά το λόγο του, αλλά την υπογραφή του, ρεζιλεύοντας ακόμη και την ίδια την καταγωγή του.

Η κυβέρνηση να τα βλέπει. Γιατί μάλλον έχει στον… κόρφο της μια ωρολογιακή βόμβα. Την ώρα που κανένα σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί, αν στα πιο απλά αφήνει τέτοιους καταστροφείς να παίζουν παιχνίδια ανικανότητας και συμφέροντος, τότε απλά… πυροβολεί τα πόδια της.
sdna.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη