28 Μαΐ 2023

Βίντεο: «Κόλαση» στην Χερσώνα – Η ρωσική Αεροπορία ανατίναξε μεγάλες ουκρανικές αποθήκες με δυτικά όπλα και πυρομαχικά

  


Η ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε σήμερα το πρωί, κάνοντας χρήση slide bombs, ουκρανικές αποθήκες δυτικών οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στην Χερσώνα, τα οποία προορίζονταν για τις ουκρανικές μονάδες που θεωρητικά τουλάχιστον θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι... (η άνοιξη πέρασε) μεγάλες αντεπιθετικές ενέργειες στο μέτωπο της Ζαπορίζια με σκοπό την αποκοπή των ρωσικών δυνάμεων της Κριμαίας από αυτές της Μαριούπολης.

Tα πλήγματα ήταν συντριπτικά και τουλάχιστον από την εικόνα που παρουσιάζεται τους τελευταίους δύο μήνες οι Ρώσοι δείχνουν να έχουν ένα πολύ καλό δίκτυο πληροφόρησης που τους επιτρέπει να εντοπίζουν τα όπλα που προμηθεύει η Δύση στην Ουκρανία.

Για πολλούς αναλυτές τα πλήγματα στην ουκρανική επιμελητεία έχουν επί της ουσίας αναβάλει (ίσως και ακυρώσει) την πολυδιαφημισμένη ουκρανική αντεπίθεση «προς ανακατάληψη όλων των εδαφών και ιδιαίτερα της Κριμαίας».

Παρόμοια πλήγματα έλαβαν χώρα και στο Κουπιάνσκ, επίσης σε ουκρανικούς αποθηκευτικούς χώρους και σήμερα το πρωί, οι ρωσικές δυνάμεις αιφνιδιαστικά διέβησαν τον ποταμό Όσκολ και κινούνται προς κύκλωση της πόλης. Μάλιστα η πρώτη προώθησή τους έγινε σε βάθος δύο χιλιομέτρων.

Το Κουπιάνσκ θεωρείται μεγάλο μεταφορικό και διαμετακομιστικό κέντρο στην περιοχή του Χάρκοβο και είχε στοιχήσει στους Ρώσους όταν το εγκατέλειψαν, μαζί με την Λίμαν τον Σεπτέμβριο κατά την ουκρανική αντεπίθεση, καθώς σε απόλυτους αριθμούς είχαν βρεθεί σε σοβαρό μειονέκτημα καθώς πολεμούσαν σε αναλογία ένα προς πέντε με τους Ουκρναούς.

Στην Αβντίιβκα, ξεκίνησαν εκ νέου επιθετικές ενέργειες από τους Ρώσους οι οποίοι επιχειρούν με drones αργές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα ουκρανικά χαρακώματα.

Το δίκτυο χαρακωμάτων των Ουκρανών εμποδίζει μέχρι αυτή τη στιγμή τους ρώσους από το να εισέλθουν στον αστικό ιστό της Αβντίιβκα.

Η Αβντίιβκα μαζί με την Μαρίνκα αποτελούν μεγάλα «αγκάθια» σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την μεγάλη πόλη του Ντόνετσκ.

Επί της ουσίας, όσο παραμένουν σε ουκρανικά χέρια εμποδίζουν τις μονάδες τον ρωσόφωνων να συμμετάσχουν σε άλλα μέτωπα του Ντόνμπας.

Ενδιαφέρον και εδώ παρουσιάζει το γεγονός ότι οι Ρώσοι ανατίναξαν φράγμα στον παραπόταμο Ζουράβκα και απέκοψαν έτσι την πόλη από το να μπορεί να ανεφοδιάζεται από τα νότια.

Το ρωσικό Πυροβολικό προχωράει σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της περιμετρικής άμυνας της πόλης μέχρι να την «μαλακώσει» και να δημιουργηθούν ρήγματα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη