26 Μαΐ 2023

Η «Μητσοτάκης Α.Ε» και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ

 


Το 2019 ο Μητσοτάκης σχηματίζει κυβέρνηση με όρους ελεύθερης αγοράς αποκομμένη από τον ομφάλιο λώρο του κόμματος του ως να πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία.

Ο ίδιος αναλαμβάνει ρόλο πολιτικού

μάνατζερ και επιλέγει για

τις θέσεις «κλειδία» στελέχη με γνώμονα το συμφέρον της εταιρίας και όχι του κόμματος. Συγκροτεί Ομάδα Εργασίας Συντονισμού (Task Force) αποτελούμενη από επαγγελματίες της επικοινωνίας, των δημοσκοπήσεων και της ανάλυσης δεδομένων, οι εταιρείες που ηγούνται ελέγχουν το σύνολο της εγχώριας αγοράς. Η ομάδα αυτή δεν είναι διακοσμητική και δεν συνεδριάζει στο Μαξίμου για «πρωινό καφέ» αλλά για την ανάλυση στοιχείων και δεδομένων και λήψη άμεσων μέτρων.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΑΚΑΚΗΣ. Τεχνοκράτης , πολιτικός από το ΠΑΣΟΚ.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, έως τότε (2019) αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» του Μητσοτάκη που ως υπουργός Μεταρρύθμισης δεν την είχε προωθήσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Προφανώς το φέρει βαρέως και με το που γίνεται πρωθυπουργός τοποθετεί τον Κυριάκο Πιερακάκη στο υπουργείο «Ψηφιακής Μεταρρύθμισης».

Ο Πιερακακης ΔΕΝ παραλαμβάνει «καμμένη γη». Ως τεχνοκράτης αναγνωρίζει την δουλειά που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Λευτέρης Κρέτσος με τον Στέλιο Ράλλη υπο τον Νίκο Παππά.

Με τον ερχομό της πανδημίας ο Πιερακάκης αναγκάζεται να επιταχύνει τις διαδικασίες για τον μαζικό εμβολιασμό. Χρησιμοποιεί τα εργαλεία Κρέτσου - Ράλλη και ταχύτατα φτιάχνει την πλατφόρμα gov.gr μέσω της οποίας διεξάγεται με υποδειγματικό τρόπο ο μαζικός εμβολιασμός.

Ο Μητσοτάκης με τον Πιερακάκη πιστώνονται πολιτικά το ψηφιακό θαύμα! Ο Τσιπρας που έχει μερίδιο της επιτυχίας δεν το πιστώνεται πολιτικά γιατί δεν λειτουργεί με όρους ΑΕ. Η τύχη του Κρέτσου και του Ράλλη αγνοείται στην Κουμουνδούρου. Ο Τσιπρας παραμένει μπλοκαρισμένος στα lockdowns και δεν μπαίνει σφήνα στο πάρτυ του Κ1 ( Κυριάκου Μητσοτάκη) & του Κ2 ( Κυριάκου Πιερακάκη). Δεν βγαίνει μπροστά, θαρραλέα έχοντας δίπλα του τον Κρέτσο και τον Ράλλη να δώσει συγχαρητήρια στον Πιερακάκη που αξιοποίησε επιτυχώς την πλατφόρμα που του παρέδωσαν οι δυο δικοί του… Πιερακάκηδες !

Το «ψηφιακό θαύμα» το πιστώνεται πολιτικά μόνο ο μάνατζερ της «Μητσοτάκης ΑΕ».

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει θολό μήνυμα για τα εμβόλια με την δημόσια αμφισβήτηση τους από τον Παύλο Πολάκη. Μα και όταν ο Τσιπρας τολμάει να συναντήσει τον Σωτήρη Τσιόδρα και την Αθηνά Λινού που μιλάει γήινα με επιστημονικούς όρους προβάλλοντας ωστόσο ζωηρές ενστάσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, δέχεται την εσωκομματική μουρμούρα. Ο Αλέξης Τσίπρας χάνει την ευκαιρία να ορίσει επισήμως ως σύμβουλο του την Αθηνά Λινού.

Είναι σαφές από την περίοδο της πανδημίας ότι ο Αλέξης Τσιπρας δεν παίζει μπάλα με την θετικότητα αλλά με την τοξικότητα και δεν πορεύεται με όρους «ελεύθερης αγοράς» όπως ο βασικός του αντίπαλος.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο: ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

Ο Μητσοτάκης δεν διστάζει να καθαρίσει σαν “αυγό” και να θυσιάσει τον επιστήθιο φίλο του και συμμαθητή του Σπήλιο Λίβανο για ένα θέμα ήσσονος σημασίας που συνέβη στην Σπάρτη για κάτι που είπε ο Δημαρχος Πετρος Δούκας.

Το μήνυμα της «Μητσοτάκης ΑΕ» ευκρινέστατο προς την κοινοβουλευτική ομάδα του αλλά και προς την κοινωνία. Αντιθέτως ο Αλέξης Τσιπρας παραμένει όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ δεν τολμάει να αγγίξει κανέναν ! Το πληκτρολόγιο του Πολάκη δεν σταματάει να κροταλίζει, να απειλεί και να προκαλεί ολόκληρη την κοινωνία! Τα διαμερίσματα του Παπαδημούλη, ο βαστάζος που τον ακολουθεί ακόμη και στο super market και το μπλόκο στην χρηματοδότηση του φράκτη στον Έβρο από την ΕΕ εξοργίζουν την ελληνική κοινωνία αλλά στην Κουμουνδούρου πέρα βρέχει. Μοιάζουν ως να «φοράνε κόκκινα γυαλιά και όλα σινεμά τα βλέπουν»…

Έτσι έχουμε: Απο την μια την «Μητσοτάκης ΑΕ» στοιχισμένη και πειθαρχημένη μ΄ έναν CEO ψυχρό χωρίς συναίσθημα να κοιτάζει νούμερα, να διαβάζει τάσεις και να κρατάει την μαχαίρα έτοιμος να πάρει κεφάλια όποιων παρεκλείνουν ή βλέπει ότι στην παρούσα φάση δεν εξυπηρετούν τους στόχους της εταιρίας ( Λιβανός - Θεοδωρικάκος - Χρυσοχοϊδης )

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ένα ασκέρι ατάκτων με τον ηγέτη του να κυριεύεται από το συναίσθημα, αρνούμενος να πιάσει την μάχαιρα. Έκανε δηλαδή ότι απαγορεύεται δια ροπάλου να κάνει ένας CEO στην ελεύθερη αγορά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3ο : ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η «Μητσοτάκης ΑΕ» που λειτουργεί με όρους ελεύθερης αγοράς διατηρεί αυξημένα αντανακλαστικά σπεύδει και μετατρέπει σε πολιτική ευκαιρία την εθνική θλίψη που προκάλεσε ο απρόσμενος θάνατος της Φώφης. Παρ' ότι η μακαρίτισσα έχει πει βαριές κουβέντες για τον Μητσοτάκη εισάγοντας τον όρο «Μητσοτάκης ΑΕ», εκείνος αντιδρά ως ψυχρός μάνατζερ εξαγγέλλοντας πριν καν την ταφή της το εθνικό πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού που θα φέρει το όνομα «Φώφη Γεννηματα». Μια δράση που αγκάλιασαν οι Ελληνίδες σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Μέσα σ' ένα χρόνο έγιναν δωρεάν 40.000 μαστογραφίες και 4.700 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα με καρκίνο του μαστού. Το επικοινωνιακό τιμ της «Μητσοτάκης ΑΕ» δίνει τα ρέστα του σε καθημερινή βάση.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4ο : ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗΣ

Μεταγραφή με πολιτική προίκα. Αρχικά του αναθέτει το ΠΡΟΠΟ αλλά στην πορεία κάτι στραβώνει στην συνεργασία του με την Επιτελική Ομάδα του Μαξίμου. Ο CEO της «Μητσοτάκης ΑΕ» αποσύρει από την κυβέρνηση τον Χρυσοχοΐδη αλλά συνεχίζει να τον μετράει στην δημοσκοπήσεις όπου και διαπιστώνει ότι εξακολουθεί να έχει ισχυρότατο πέρασμα στο εκλογικό σώμα της Δυτικής Αθήνας. Στόχος της “εταιρείας” να βαφτεί γαλάζιο και το κάστρο της Αριστεράς η περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας, επομένως τον διατηρεί στο ψυγείο συντήρησης και τον βγάζει στις εκλογές όπου σαρώνει και βάφει γαλάζια την Δυτική Αθήνα.

Ο Τσιπρας δεν κάνει κάτι ανάλογο. Παραμένει όμηρος στις κομματικές συμπληγάδες. Πχ : Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων γίνεται από τα κομματικά όργανα και όχι από τον ίδιο. Την τελευταία στιγμή εντάσσει την Αθήνα Λινού στον Βόρειο τομέα της Αθήνας η οποία σαρώνει καθώς την αγκαλιάζει η κοινωνία ! Ωστόσο ΔΕΝ έγινε κάτι ανάλογο στην Α ´ Αθήνας με την Ελενα Άκριτα που θα μπορούσε να φέρει ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια δύσκολη εκλογικά περιοχή. Το κομματικό πριγκιπάτο της Α Αθήνας ( Τζανακόπουλος , Ηλιοπουλο ) είχε στεγανοποιησει το ψηφοδέλτιο και δεν άφηναν ούτε κουνούπι να περάσει , πολύ δε περισσότερο την λαμπερή Έλενα Άκριτα που την έβλεπαν ως απειλή να τους αρπάξει μια από τις θέσεις στο κοινοβούλιο.…

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 5ο: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Κρίσεων ( Υποκλοπές - Τέμπη - φυσικές καταστροφές).

Καταρχάς σε κάθε κρίση βγαίνει μπροστά ο CEO της «Μητσοτάκης ΑΕ» και ζητάει «συγνώμη». -Το πιστεύει δεν το πιστεύει ; -Το εννοεί δεν το εννοεί, εκείνος κινείται μεθοδικά και με περίλυπο ύφος ζητάει συγνώμη και υπόσχεται ότι την άλλη φορά τα πράγματα θα είναι καλύτερα καθώς «μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Καθώς η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη η Task Force μετράει κάθε μέρα τις προθέσεις των πολιτών και αναλόγως η κυβέρνηση αντιδράει. Για παράδειγμα στην υπόθεση των υποκλοπών απο τα πρώτα δείγματα των δημοσκοπήσεων είχε διαφανεί ότι το θέμα δεν απασχολεί σφόδρα τους πολίτες καθώς θεωρούν ότι δεν αφορά τους ίδιους αλλά την ελίτ των πολιτικών που ο ένας παρακολουθεί τον άλλον….

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ κολλάει στις υποκλοπές και επι δέκα μήνες ασχολείται μονοθεματικά με το θέμα αυτό. Η υπόθεση των υποκλοπών κορυφώνεται στην Βουλή απο τον Αλέξη Τσίπρα με τις αποκαλύψεις των επισήμων εγγράφων / διατάξεων της ΕΥΠ βάσει των οποίων γίνονταν οι υποκλοπές τηλεφωνημάτων και SMS πολιτικών προσώπων και της στρατιωτικής ηγεσίας. Πέραν αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά έντυπα συνεχίζουν να κυνηγάνε ανεμόμυλους και να ασχολούνται μονοθεματικά μ ένα θέμα στο οποίο οι πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη , όπως άλλωστε φάνηκε και απο την κάλπη της 21ης Μαΐου 2023

Έτσι απλά , μέρα με τη μέρα, βήμα με το βημα η «Μητσοτάκης ΑΕ» πορεύεται και νικάει κατά κράτος..

Δημος Βερυκιος

https://www.ieidiseis.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη