29 Μαΐ 2023

Ας υποδεχθούμε το «Project Icebreaker», αποχαιρετώντας για πάντα την οικονομική ελευθερία της ανθρωπότητας…


Οι κεντρικοί τραπεζίτες, που έχουν πάντα μια «λύση» για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης, προωθούν τα CBDC ως αντίδοτο. Το BIS Icebreaker γίνεται ο μεσάζων για κάθε διεθνή συναλλαγή…

Σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά, οι άνθρωποι θα εξαρτώνται από ψηφιακά προϊόντα για την ανταλλαγή αγαθών και εργασίας, και αυτό φυσικά θα σήμαινε το τέλος κάθε ιδιωτικότητας στο εμπόριο. Με τα CBDC σε ισχύ και χωρίς φυσικά μετρητά να υπάρχουν, οι αποταμιεύσεις σας δεν θα είναι ποτέ πραγματικά δικές σας και ποτέ δεν θα μπορείτε να κρατήσετε την αγοραστική σας δύναμη στα χέρια σας.

Πηγή: Truth Comes To LightΑπό τον Brandon Smith

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Υπήρξε εκτενής συζήτηση τα τελευταία δύο χρόνια στους κύκλους των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC). Ενα νομισματικό πλαίσιο πολύ παρόμοιο με προϊόντα που βασίζονται σε blockchain όπως το bitcoin αλλά ελέγχεται άμεσα από τους κεντρικούς τραπεζίτες.

Τα CDBC είναι μια απειλή για την οποία ορισμένοι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου εμένα, γράφουν για περισσότερο από μια δεκαετία, οπότε είναι καλό να δούμε επιτέλους το θέμα να παίζεται περισσότερο στο mainstream.

Η οικονομία της υποδούλωσης

Η Orwellian φύση των CBDC δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

Σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά, οι άνθρωποι θα εξαρτώνται από ψηφιακά προϊόντα για την ανταλλαγή αγαθών και εργασίας, και αυτό φυσικά θα σήμαινε το τέλος κάθε ιδιωτικότητας στο εμπόριο. Βασικά, όλα όσα αγοράζετε ή πουλάτε ή για τα οποία εργάζεστε στη ζωή σας θα καταγράφονται και αυτή η έλλειψη ανωνυμίας θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να καταπνίξει τις ελευθερίες σας.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι σας αρέσει να τρώτε μπριζόλα τακτικά, αλλά η «πράσινη» κυβέρνηση αποφασίζει να συμπεριλάβει το κόκκινο κρέας ως κίνδυνο για την υγεία και ως «κίνδυνο για την αλλαγή του κλίματος», λόγω των εκπομπών άνθρακα από τις αγελάδες. Καθορίζουν από το ιστορικό αγορών σας (στο οποίο έχουν πλέον πλήρη πρόσβαση) ότι έχετε συνεισφέρει σε περισσότερη ρύπανση από άνθρακα από τους περισσότερους ανθρώπους, τρώγοντας συχνά κόκκινο κρέας. Δηλώνουν ότι πρέπει να πληρώσετε αναδρομικό φόρο άνθρακα για τις προηγούμενες αγορές κόκκινου κρέατος. Όχι μόνο αυτό, αλλά η ασφαλιστική σας εταιρεία σας στέλνει μια επιστολή που υποδεικνύει ότι είστε πλέον κίνδυνος και σας κόβουν την κάλυψη υγείας.

Άλλα προϊόντα που ενδέχεται να καταναλώνετε και υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε μπορούν να παρακολουθηθούν για να δημιουργηθεί ένα ψυχολογικό προφίλ για εσάς, το οποίο θα μπορούσε στη συνέχεια να αποτελέσει παράγοντα για τον καθορισμό της κοινωνικής σας πιστωτικής βαθμολογίας, όπως συμβαίνει συχνά στην Κίνα.

Ίσως αρνηθήκατε ή ξεχάσατε να αγοράσετε το ετήσιο ενισχυτικό εμβόλιο mRNA και ο αλγόριθμος παρακολούθησης το σημειώνει αυτό. Τώρα είστε υπό υποψίες ότι είστε «αντι-φαξ» και το κοινωνικό σας πιστωτικό σκορ πέφτει κατακόρυφα, αποκόπτοντάς σας από διάφορους δημόσιους χώρους. Ίσως απολυθείς και από τη δουλειά σου.

Στη χειρότερη περίπτωση, όμως, η οικονομική πρόσβαση είναι το μεγαλύτερο καταπιεστικό εργαλείο.

Με τα CBDC σε ισχύ και χωρίς φυσικά μετρητά να υπάρχουν, οι αποταμιεύσεις σας δεν θα είναι ποτέ πραγματικά δικές σας και ποτέ δεν θα μπορείτε να κρατήσετε την αγοραστική σας δύναμη στα χέρια σας.

Τα μέσα ανταλλαγής θα είχαν τείχος προστασίας από τις τράπεζες. Οποιεσδήποτε (ή όλες) κρατικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να παγώσουν τη δυνατότητά σας να συναλλάσσεστε.

Αν μια μέρα θυμώσεις για μια συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική ή για μια βλακεία που λέει ένας πολιτικός και αποκαλείς ανοιχτά το σύστημα «διεφθαρμένο» δημόσια; Το Γραφείο Ανοχής στον Δημόσιο Λόγο θα μπορούσε απλώς να αναστείλει την πρόσβασή σας στο ψηφιακό χρήμα… Προσωρινά, φυσικά. Μόνο μέχρι να υποβάλετε και να αλλάξετε τη μελωδία σας – εάν είναι η πρώτη σας παράβαση .

Οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσουν ένα Boot Camp Εκπαίδευσης Ευαισθησίας – φυσικά με δικά σας έξοδα! Με τα CDBC, οποιοσδήποτε κυβερνητικός γραφειοκράτης θα μπορούσε όχι μόνο να σας αποτρέψει από το να κάνετε αγορές , αλλά θα μπορούσε επίσης να σας επιτρέψει να κάνετε μόνο συγκεκριμένες αγορές , όπως ένα εισιτήριο τρένου για το Sensitivity Training Boot Camp όπου θα περνούσατε οκτώ έως δώδεκα εβδομάδες για να “εκπαιδευτείτε” στο προκειμένου να ανακτήσετε τα δικαιώματά σας να αγοράζετε τρόφιμα.

Αυτό είναι το όνειρο κάθε αυταρχικού που έγινε πραγματικότητα.

Φανταστείτε αυτή τη δύναμη ακόμα και στα χέρια ενός καλοπροαίρετου ηγέτη! Θα ήταν τόσο εύκολο να ωθήσεις τους πολίτες να ζήσουν πιο υγιείς, πιο παραγωγικές ζωές… (Στην Κίνα, μια από τις τεκμηριωμένες χρήσεις του συνδυασμού τους «social credit score» και των συναλλαγών χωρίς μετρητά είναι να αρνούνται στα άτομα τη δυνατότητα να αγοράζουν πρόχειρο φαγητό επειδή θεωρούνται υπέρβαροι.)

Στα χέρια μιας σκληρής, αδίστακτης κυβέρνησης; Πολύ, πολύ χειρότερο.

Τα CBDC δίνουν στους κυβερνητικούς γραφειοκράτες τη δυνατότητα να λιμοκτονούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους με αλγοριθμική ακρίβεια . Θα ήταν ένας νέος κόσμος τεχνοκρατικής καταπίεσης – που θα επέτρεπε τη διάσπαση ή την «αποκουλακοποίηση» ατόμων ή ολόκληρων περιοχών με το πάτημα ενός κουμπιού. Ανά πάσα στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο.

Φανταστείτε να ζείτε υπό την απειλή μιας πιθανής «εκκαθάρισης» κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Αυτή η δύναμη που ο Στάλιν ή ο Χίτλερ ή ο Πρόεδρος Μάο μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν, έγινε δυνατή σχετικά πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια, ο συνδυασμός ισχυρών υπολογιστών, αφάνταστα προηγμένων τεχνικών ανάλυσης και εξαγωγής δεδομένων και καθολικών κατασκοπευτικών συσκευών (γνωστών και ως «smartphones») δημιούργησαν την ευκαιρία στους αυταρχικούς να δημιουργήσουν το απόλυτο εργαλείο ελέγχου και καταπίεσης.

Αυτή η «ευκαιρία» γίνεται γρήγορα πραγματικότητα.

Project Icebreaker (Πρόγραμμα «Παγοθραύστης»)

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα για την ανάπτυξη και την εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων. Δεν είναι θέμα πειραματισμού, έχουν ήδη αυτά τα συστήματα έτοιμα για εφαρμογή. Στις έρευνές μου για διάφορα προγράμματα CBDC και πόσο γρήγορα προχωρούν, συνάντησα ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που ονομάζεται Project Icebreaker το οποίο διαχειρίζεται και αναπτύχθηκε από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) .

Για όσους δεν γνωρίζουν, το BIS είναι ένα παγκοσμιοποιητικό ίδρυμα με λαθραίο παρελθόν γνωστό ως «κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών». Είναι ο κόμβος χάραξης πολιτικής για τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ήταν δυνατό για τόσες πολλές εθνικές κεντρικές τράπεζες να λειτουργούν παράλληλα μεταξύ τους αντί για τα συμφέροντα των χωρών τους, η BIS είναι η απάντηση. Με άλλα λόγια, οργανισμοί όπως η Federal Reserve δεν είναι απαραίτητα πιστοί στους Αμερικανούς ή στους Αμερικανούς αξιωματούχους, είναι πιστοί στις επιταγές της BIS .

Η BIS βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινήματος CDBC. Έχουν χρηματοδοτήσει μια τεράστια γκάμα έργων για τη δοκιμή και τη βελτίωση των τεχνολογιών CBDC για αρκετό καιρό. Αυτήν τη στιγμή, η BIS εκτιμά ότι τουλάχιστον 81 κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στη διαδικασία εισαγωγής του δικού τους CDBC.

Τώρα, υπάρχουν μόνο 195 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο , και περισσότερες από τα 2/3 από αυτές επιδιώκουν αυτό το καταστροφικό της ελευθερίας, το όνειρο των αυταρχών που γίνεται πραγματικότητα.

Ειδικά το Project Icebreaker τράβηξε το ενδιαφέρον μου για διάφορους λόγους. Το BIS περιγράφει το έργο ως ένα γραφείο συμψηφισμού συναλλάγματος για τα CBDC λιανικής (τα CBDC λιανικής είναι ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούνται από το κοινό και τις επιχειρήσεις), επιτρέποντας τη διαπραγμάτευση των νομισμάτων από χώρα σε χώρα γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας το «Icebreaker Hub», έναν ελεγχόμενο μηχανισμό BIS που διευκολύνει τη μεταφορά δεδομένων για μια σειρά συναλλαγών και συνδέει τις τράπεζες με άλλες τράπεζες.Ερευνώντας περαιτέρω, συνειδητοποίησα ότι το Icebreaker Hub θεωρητικά λειτουργεί σχεδόν ακριβώς όπως το σύστημα πληρωμών SWIFT που χρησιμοποιείται επί του παρόντος από κυβερνήσεις και διεθνείς τράπεζες. Περισσότερα από 10.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε 212 διαφορετικές χώρες χρησιμοποιούν το δίκτυο SWIFT για τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό για τους πελάτες τους. Είναι ένας απίστευτος συγκεντρωτικός μεντεσέ ή υπομόχλιο που δίνει στους ελεγκτές του σημαντική ισχύ.

Ως σημείο αναφοράς, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η εκδίωξη της Ρωσίας από το δίκτυο SWIFT χρησιμοποιήθηκε ως όπλο σε μια προσπάθεια συντριβής της ρωσικής οικονομίας. Η Ρωσία έχει βρει τρόπους να χρησιμοποιήσει το SWIFT, αλλά πράγματι έχει γίνει κάποια ζημιά στις χρηματοοικονομικές της δομές. Σκεφτείτε αυτό, ωστόσο – Τι θα γινόταν αν όλες οι νομισματικές συναλλαγές συγκεντρώνονταν μέσω CBDC και το BIS έλεγχε τον κόμβο στον οποίο ανταλλάσσονται όλα τα CBDC λιανικής παγκοσμίως; Αυτό ακριβώς είναι το Icebreaker .

Τώρα φανταστείτε ότι λειτουργείτε μια επιχείρηση που βασίζεται σε διεθνείς συναλλαγές. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να πληρώσετε τους κατασκευαστές στο Βιετνάμ για να παράγουν τα προϊόντα σας. Με τα CBDCs εγκατεστημένα, ολόκληρη η επιχείρησή σας θα εξαρτηθεί πλήρως από ένα σύστημα όπως το Icebreaker για να μετακινήσετε αντί ψηφιακού χρήματος σε τράπεζες του Βιετνάμ, στον λογαριασμό του κατασκευαστή σας.

Ας πούμε ότι η BIS, για οποιονδήποτε λόγο, αποφασίζει ότι όλη η βιετναμέζικη βιομηχανία χρησιμοποιεί παράνομα παιδική εργασία. Ή η Ngân hàng Nhà nước Việt Nam (Κρατική Τράπεζα του Βιετνάμ) δεν ακολουθεί τη γραμμή πολιτικής της BIS και οι τεχνοκράτες της BIS αποφασίζουν να τους «δώσουν ένα μάθημα». Ή ίσως η BIS να μην εγκρίνει τα προϊόντα σας – ή ίσως απλώς να μην σας αρέσει …

Με το Icebreaker, κάθε BIS factotum μπορεί να εφαρμόσει κυρώσεις ρωσικού τύπου. Η πρόσβασή σας στο διεθνές εμπόριο; Αρνήθηκε. Η επιχείρησή σας είναι πλέον λειτουργικά νεκρή – με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αλλά το Icebreaker δεν είναι απλώς ένα αντιδραστικό σύστημα – μπορεί να είναι και ένα προληπτικό σύστημα…

Τι θα γινόταν αν έπρεπε να πληροίτε ορισμένα πρότυπα για να σας επιτραπεί η χρήση του διανομέα και το BIS υπαγορεύει τα πρότυπα;

Τι θα συμβεί εάν η BIS αποφασίσει ότι η εταιρεία σας πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις ESG προτού λάβετε άδεια για συναλλαγές με Icebreaker; Ανεπαρκώς διαφορετικό διοικητικό συμβούλιο; Αρνήθηκε. Χρησιμοποιείτε εμπορεύματα που δεν προέρχονται από ηθικούς και βιώσιμους πρόσφυγες πολέμου; Αρνήθηκε. Προσφέρετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που δεν ευθυγραμμίζεται επαρκώς με τους παγκοσμιοποιητικούς στόχους; Αρνήθηκε.

Η ίδια η BIS μπορεί να χειραγωγήσει ενεργά κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές αποφάσεις – χρησιμοποιώντας εκατομμύρια επιχειρήσεις ως ιεραποστόλους τους.

Ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία θα ήταν, ουσιαστικά, όμηρος.

Για τον μέσο Αμερικανό που κάνει τα περισσότερα από τα ψώνια του τοπικά, αυτό μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο θέμα .

Για τον επιχειρηματικό κόσμο, ένα οικονομικό τείχος προστασίας θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο όλου του διεθνούς εμπορίου.

Οποιοσδήποτε μεγαλύτερος οργανισμός ή επιχείρηση θα απαιτούσε να υπακούει δουλικά στις ιδιοτροπίες της BIS.

Ωστόσο, γίνεται χειρότερο.

Μέρος της διαδικασίας της μεθόδου ανταλλαγής «ακτίνων και τροχών» που χρησιμοποιεί η Icebreaker περιλαμβάνει την εκμετάλλευση ενός «νομίσματος γέφυρας» για την κάλυψη των κενών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τη ρευστότητα. Επιφανειακά, αυτό φαίνεται σαν ένας έξυπνος τρόπος για να επιταχυνθούν οι συναλλαγές αποφεύγοντας τις ελλείψεις μεταξύ νομισμάτων στις τράπεζες.

Τούτου λεχθέντος, θέλω οι αναγνώστες να σκεφτούν τη μακροπρόθεσμη διαδρομή που θέτει σε κίνηση αυτού του είδους η «γέφυρα» στη σφαίρα των CBDC.

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια παγκόσμια οικονομική κρίση που κάνει πολλά νομίσματα να παρουσιάζουν άγριες διακυμάνσεις. Έχουμε ήδη δει τρία γεγονότα που ανταποκρίνονται σε αυτόν τον ορισμό τα τελευταία 20 χρόνια – επομένως δεν είναι πραγματικά τόσο ασυνήθιστα.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι το δολάριο ΗΠΑ χάνει τον παγκόσμιο αποθεματικό του ρόλο (καθώς έχει ήδη χάσει την αποκλειστικότητά του σε πετροδολάρια). Ή, ας πούμε, μια αναστολή ανώτατου ορίου χρέους θέτει υπό αμφισβήτηση την αγοραία αξία αυτών των 7,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου που ανήκουν σε παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες…

Αυτό θα έστελνε την αγορά συναλλάγματος 7,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων/ημέρα σε ιστορικό πανικό.

Ο πληθωρισμός των τιμών γίνεται αχαλίνωτος και τα τραπεζικά ιδρύματα παραπαίουν υπό τις πιέσεις ρευστότητας.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες, που έχουν μια «λύση» σε αναζήτηση μιας κρίσης για να αντιμετωπίσουν, προωθούν τα CBDC ως αντίδοτο. Το BIS Icebreaker γίνεται ο μεσάζων για κάθε διεθνή συναλλαγή.

Ο πληθυσμός, τρομοκρατημένος από το οικονομικό κραχ, αγκαλιάζει αμέσως το ψηφιακό πλαίσιο. Αλλά η BIS ισχυρίζεται ότι δεν μπορούν να βρουν ένα νόμισμα που θεωρούν αρκετά σταθερό για να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος…

Λοιπόν, «ευτυχώς» για όλους εμάς η BIS και το ΔΝΤ εργάζονται για το δικό τους παγκόσμιο CBDC . Στην περίπτωση του ΔΝΤ, αυτό το ενιαίο νόμισμα θα βασίζεται στο καλάθι των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για τη διαμεσολάβηση μεταφορών νομισμάτων μεταξύ των κυβερνήσεων.

Το BIS χρησιμοποιεί τώρα αυτό το ενιαίο, κεντρικά ελεγχόμενο νόμισμα ως βασικό άξονα για το παγκόσμιο εμπόριο.

Τελικά, η BIS, το ΔΝΤ και διάφορες κεντρικές τράπεζες θα θέσουν στο κοινό το αναπόφευκτο ερώτημα: «Γιατί ασχολούμαστε με αυτά τα εθνικά νομίσματα όταν έχουμε ένα τέλεια καλό νόμισμα γέφυρας με τη μορφή αυτού του μονοκόσμιου CBDC; Γιατί απλά δεν ξεφορτωθούμε όλα αυτά τα περιττά ξεχωριστά CBDC και δεν έχουμε ένα νόμισμα για όλους;»

Έτσι, θα επιτευχθεί πλήρης παγκόσμια χρηματοοικονομική συγκεντροποίηση. Και από τη στιγμή που έχετε ένα νόμισμα ενός κόσμου, μια πλήρως συγκεντρωτική και μικροδιαχειριζόμενη παγκόσμια οικονομία και τα πιο ζωτικά εμπορικά συστήματα στον κόσμο που ελέγχονται από μια μικρή χούφτα απρόσωπων μη εκλεγμένων γραφειοκρατιών, γιατί τότε να υπάρχουν έθνη; Η παγκόσμια κυβέρνηση θα ήταν το επόμενο και τελευταίο βήμα.

Μπορώ να δω τον εφιάλτη να παίζει όταν κοιτάζω έργα όπως το Icebreaker. Είναι φαινομενικά αβλαβείς, αλλά λειτουργούν ως το DNA για την οικονομική τυραννία που θα έκανε ακόμη και τις χειρότερες ιστορικές γενοκτονίες ωχρές σε σύγκριση.

Ποια είναι η λύση; Το τελευταίο προπύργιο της οικονομικής ιδιωτικότητας , ανταλλαγή. Τα φυσικά πολύτιμα μέταλλα (χρυσός ως αποθήκη αξίας, ασήμι για συναλλαγές και εμπόριο) πολύ πιθανότατα θα γίνονταν όλο και περισσότερο η προτιμώμενη μορφή χρημάτων για όλα τα πραγματικά ελεύθερα άτομα για όσο διάστημα το διεφθαρμένο παγκοσμιοποιητικό καθεστώς έχει τα πλοκάμια του στα ψηφιακά πορτοφόλια όλων.

Ο Brandon Smith είναι εναλλακτικός οικονομικός και γεωπολιτικός αναλυτής από το 2006 και είναι ο ιδρυτής του Alt-Market.com .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη