3 Ιουν 2023

Θεσσαλονίκη: Με 104 χλμ. έτρεχε ο 27χρονος που σκότωσε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα – Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα


 Σε δίκη παραπέμπεται ο 27χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα, τον περασμένο Νοέμβριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με 
αποτέλεσμα η φοιτήτρια να χάσει τη ζωή της.

Ο 27χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για να δικαστεί για την υπόθεση του τροχαίου με θύμα την 21χρονη Έμμα.

Όπως αναφέρει το thesstoday, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπεται να δικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται των ποινικών της ευθυνών η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος (κατηγορείτο για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη).

«Έτρεχε με 104 χλμ/ώρα»

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του επίδικου αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές, προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη