8 Ιουν 2023

 


Δυο πράγματα δεν πρόκειται να συμβούν αν εδραιώσει την κυριαρχία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές της 25η Ιουνίου: να βγει ο ήλιος από τη Δύση και να πάρουν υπουργεία βουλευτές με ιστορικό σχέσεων με τον Καραμανλή ή τον Σαμαρά. Ούτε καν ο «νικητής» των Σερρών δεν έχει τύχη.

Το νέο υπουργικό Συμβούλιο θα αποπνέει άρωμα οικογένειας- σε βαθμό που ακούγεται ότι θα μπορούσε να αρθεί και η απαγόρευση που είχε επιβληθεί στη Ντόρα, αν καμφθεί το ενδοοικογενειακό βέτο. Ξέρουν οι μυημένοι.

Πρώτα θα γίνουν οι οικογενειακές τοποθετήσεις, μετά θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα μιντιαρχών και ισχυρών οικονομικών παραγόντων– να μην είμαστε και πλεονέχτες, που έλεγε και ο Χατζηχρήστος.

Ότι περισσέψει θα παει στα όργανα του Σημίτη που έμειναν με το παράπονο την περασμένη τετραετία.

Κάτι Διαμαντοπούλες και Φλωρίδηδες - που ακούνε Μητσοτάκη και τους τρέχουν τα σάλια - μπορούν να ελπίζουν. Να πάψουν να μιλάνε και βιτριολικά για τον Χρυσοχοΐδη, που, ειρήσθω εν παρόδω, έγινε κανονικός δεξιός με βάπτισμα από τη βάση της Δεξιάς.

Δικαίωμά του θα είναι βεβαίως καθώς υπουργός γίνεται κάποιος με ένα και μόνο κριτήριο: την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού

Η πλάκα είναι ότι οι ταλαίπωροι βουλευτές της ΝΔ που σκίστηκαν για τις εκλογές , θα μείνουν πάλι στο περίμενε. Για δεύτερη φορά.

Αλλά αυτά έχει η ζωή. Το κόμμα δεν έχει πλέον σχέση με τον Καραμανλισμό. Και ο Σαμαράς είναι περιθωριακός και ξεδοντιασμένος. Μέχρι τον Παπασταύρου του πήρε - και είναι γνωστό - από τις κασέτες Μιωνή και Παππά - με ποια μεσολάβηση…

https://www.ieidiseis.gr/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη