9 Ιουν 2023

Το Ισραήλ ζητά κατανομή χώρου, χρόνου στο τζαμί Αλ Ακσά.Βουλευτής από το κόμμα του Νετανιάχου ζητά τη διαίρεση του τζαμιού Αλ Ακσά στα 2!

 


Βουλευτής από το κόμμα του Νετανιάχου ζητά τη διαίρεση του τζαμιού Αλ Άκσα.

Ο διαχωρισμός του τζαμιού Al-Aqsa μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων και ο τερματισμός της κηδεμονίας των Χασεμιτών στο τζαμί είναι αυτό που

πρότεινε ένα μέλος του κόμματος Λικούντ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με το μέλος της Κνεσέτ, Amit Halevy, το σχέδιο προβλέπει ότι οι μουσουλμάνοι θα αποκτήσουν το νότιο τμήμα του τζαμιού Al-Aqsa, συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας προσευχής al-Qibli, και οι Ισραηλινοί έποικοι την κεντρική και βόρεια περιοχή.

Ο Χάλεβι είπε στους Times of Israel το σχέδιό του ήταν να τερματίσει την κηδεμονία των Χασεμιτών στο Τζαμί Αλ Άκσα.

Αντιδρώντας σε αυτό, το Υπουργείο Υποθέσεων Quds εξέδωσε μια δήλωση στην οποία χαρακτήρισε το σχέδιο «ένα πολύ επικίνδυνο σενάριο» για την πυροδότηση θρησκευτικού πολέμου μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων.

Μια μαζική κινητοποίηση για την υποστήριξη του al-Aqsa

Η Χαμάς καλεί σε μαζική κινητοποίηση για την προστασία του τζαμιού αλ Άκσα από τις επιθέσεις Ισραηλινών εποίκων.
Σύμφωνα με τη δήλωση, αυτό το σχέδιο είναι μια κατάφωρη επίθεση στα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, που μαρτυρεί την αλαζονεία και τον εξτρεμισμό της ισραηλινής κατοχής.

Το σχέδιο, που δημοσιεύτηκε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις από την ισραηλινή κατοχή το 1967. Ανακοινώνει την προώθηση μιας επικίνδυνης τάσης που προέκυψε το 2003 μετά την επίθεση στο Αλ Τζαμί – Άκσα. Πρώτα οδήγησε στη συζήτηση για την κατανομή του χρόνου και των ωρών των Ταλμουδικών προσευχών και τελετουργιών, και τώρα επιχειρεί να χωρίσει το ίδιο το τζαμί, αναφέρεται στη δήλωση.
Το Υπουργείο Υποθέσεων Κουντς τόνισε ότι το Τζαμί Αλ Άκσα, με ολόκληρη την έκτασή του, δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στους μουσουλμάνους, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε κίνηση για διαίρεση του τζαμιού είναι απαράδεκτη.

Η δήλωση επιμένει ότι ο μουσουλμανικός και ο αραβικός κόσμος δεν πρέπει να μείνουν σιωπηλοί μπροστά σε τέτοια ισραηλινά σχέδια, προτρέποντάς τους να μην αφήσουν τους Παλαιστίνιους μόνους μπροστά σε αυτή την υστερία. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο τον ΟΗΕ και ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας το Ισραήλ δεν έχει δικαιοδοσία επί του Αλ Ακσά.

Oι Παλαιστίνιοι το καταγγέλουν μέσα στο επόμενο βίντεο ” Παρ’ όλες τις ισραηλινές προφάσεις και λοβιτούρες για τις εντάσεις στην Ιερουσαλήμ, οι Εβραίοι απλώς προσπαθούν να ξαναχτίσουν τον «Ναό» τους!’

Ο Τρίτος Ναός του Σολομώντα σχετίζεται σύμφωνα με το χριστιανισμό με την έλευση του ψευδομεσσία Αντιχρίστου! Τα ερείπια του θεωρείται ότι είναι στη θέση του αλ Ακσά..

dimpenews.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη