11 Ιουν 2023

Γιώργος Ρωμανός : «Σε αυτές τις εκλογές θα αποφασίσουμε για την τύχη του Αιγαίου»!

 


«Καλό θα είναι να καταλάβουμε ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για το τι θα γίνει με τις Πρέσπες του Αιγαίου! Αυτός είναι ο λόγος που ο κ.Μητσοτάκης ζητά να έχει ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή». Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής, μιλά στο militaire channel για το διακύβευμα των εκλογών ξεκινώντας όμως από την πολιτική ιστορία της χώρας. Μια ιστορία 202 ετών κατά την οποία οι υποτιθέμενες δημοκρατικές περίοδοι δεν ήταν πολλές. Ακόμη και σε αυτές όμως πόση δημοκρατία υπήρχε πραγματικά; Ελάχιστη ή καθόλου όπως εξηγεί.

Ο κ.Ρωμανός φθάνει στο σήμερα και αναλύει τα επίσημα δημογραφικά δεδομένα. Τα συγκρίνει με τους αριθμούς των ψηφοφόρων και το αποτέλεσμα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Πόσο αντιπροσωπευτικά είναι τελικά τα αποτελέσματα των εκλογών;

Ο κ.Ρωμανός επισημαίνει ότι το «αντίδοτο» στην ασυδοσία που επιδιώκουν είναι κόμματα και πολιτικοί είναι η απλή αναλογική και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία. «Όσα περισσότερα κόμματα εισέλθουν στη Βουλή, τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για όσους θέλουν να προχωρήσουν στις Πρέσπες του Αιγαίου».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη