14 Ιουν 2023

Τουρκία: Αθωώθηκε μοντέλο που φωτογραφήθηκε μπροστά σε τζαμί


Κωνσταντινούπολη.

Εκδόθηκε δικαστική απόφαση για τη μη δίωξη στο μοντέλο Έντα Τασπινάρ που είχε κατηγορηθεί για «υποκίνηση του κοινού σε μίσος και εχθρότητα ή εξευτελισμό, όταν πόζαρε στο τζαμί ενός ξενοδοχείου στην περιοχή Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης.



Η Έντα Τασπινάρ είχε ποζάρει στο φακό σε τζαμί ενός ξενοδοχείου και δημοσίευσε τη φωτογραφία της στον λογαριασμό της στο Instagram με το σημείωμα «Χρόνια πολλά αγαπημένοι μου».



Ορισμένοι χρήστες αντέδρασαν στην εμφάνιση της φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προσβολή του χώρου. Αμέσως η Τασπινάρ αφαίρεσε τη φωτογραφία από το Instagram, φοβούμενη συνέπειες με την τουρκική δικαιοσύνη.

Ωστόσο, αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε κατά της Έντα Τασπινάρ από την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για το αδίκημα της «υποκίνησης του λαού σε μίσος και εχθρότητα ή προσβολή του» στο πλαίσιο του άρθρου 216 του τουρκικού Ποινικού Κώδικα.

Η άμεση αφαίρεση των φωτογραφιών της, επηρέασε στη λήψη της απόφασης να μην διωχθεί, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Sozcu.



The Hellenic Information Team
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη