10 Ιουν 2023

Άντεξε τις ριπές των Καλάσνικοφ το θωρακισμένο αυτοκίνητο του Αλαφούζου

  


Παρά τη σφοδρότητα και τον καταιγισμό των πυρών που δέχτηκε η θωρακισμένη Mercedes, καμία σφαίρα από τα δύο Καλάσνικοφ των εκτελεστών δεν πέρασε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Σύμφωνα, μάλιστα, με καλά ενημερωμένες αστυνομικές πηγές, έκανε μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς η τελειότητα της θωράκισης της μαύρης Mercedes του Γιάννη Αλαφούζου, την οποία οδηγούσε ο Βασίλης Ρουμπέτης, αφού ακόμη και τα τζάμια δεν υποχώρησαν στα πυρά των Καλάσνικοφ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ένας εκ των δύο εκτελεστών πλησίασε και από το ανοιχτό παράθυρο πυροβόλησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Οι άγνωστοι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Ford Kuga και πλησίασαν την πολυκατοικία όπου γάζωσαν με δύο Καλάσνικοφ τη θωρακισμένη Mercedes, που βρισκόταν στην πυλωτή και στο οποίο επέβαινε ο Ρουμπέτης στη θέση του οδηγού. Ο συνοδηγός του, Μουζακίτης, κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο αιμόφυρτος και να συρθεί λίγα μέτρα, ωστόσο οι δράστες ακολούθησαν τα ίχνη αίματος και τον αποτελείωσαν. Το αυτοκίνητο του Βασίλη Ρουμπέτη ήταν θωρακισμένο, κάτι το οποίο φαίνεται να γνώριζαν οι εκτελεστές.

Οι δράστες πυροβόλησαν πρώτα τον Διονύση Μουζακίτη μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά τις πρώτες ριπές φαίνεται ότι το δεύτερο άτομο που επέβαινε στο όχημα των δραστών στράφηκε προς τον Ρουμπέτη. Ο Μουζακίτης, παρά το ότι ήταν βαριά τραυματισμένος, κατάφερε να συρθεί μέχρι την πυλωτή. Εκεί τον κυνήγησαν και κατάφεραν το τελικό χτύπημα.

Σημειώνεται πως δεκάδες κάλυκες από σφαίρες βρέθηκαν τόσο στη Mercedes που επέβαιναν τα θύματα, όσο και σε παρκαρισμένο παραπλεύρως αυτοκίνητο μάρκας Smart. Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης συνολικά 40 κάλυκες.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης, εντόπισαν αρχικά νεκρό τον Βασίλη Ρουμπέτη και ακολούθως, διακρίνοντας κηλίδες αίματος δίπλα από το Smart τις ακολούθησαν, οπότε εντόπισαν στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας τον Διονύση Μουζακίτη, τραυματισμένο θανάσιμα από τις σφαίρες των εκτελεστών.

Η θωρακισμένη Mercedes, ιδιοκτησίας της εταιρείας του Γιάννη Αλαφούζου, η οποία επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» με επίσημη ανακοίνωση αργά το βράδυ της Πέμπτης, βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξονυχιστικό έλεγχο. Εκ του αποτελέσματος και από τα πρώτα ευρήματα προκύπτει πως οι εκτελεστές είχαν σχεδιάσει την επίθεση τους λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως το όχημα - στόχος ήταν θωρακισμένο. Ανέμεναν, δε, να εξέλθει από την πόρτα ο συνοδηγός Δ .Μουζακίτης, προκειμένου να ανοίξει η γκαραζόπορτα και πυροβόλησαν κατά ριπάς.

https://www.zougla.gr/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη