1 Ιουν 2023

Στα δικαστήρια ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ


Στα δικαστήρια θα κριθεί, όπως όλα δείχνουν, ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ (2Γ/2022), στον οποίο συμμετείχαν 76.799 υποψήφιοι και στη διάρκεια της διεξαγωγής τους προέκυψαν σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα τουλάχιστον 134 υποψήφιοι που είχαν προσφύγει με εξώδικο προς το ΑΣΕΠ και ζητούσαν να μην εκδοθούν οι πίνακες και να επαναληφθεί εν όλω ο διαγωνισμός (μεταξύ των ίδιων υποψηφίων) πλέον ετοιμάζονται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα. Σε νέα ανακοίνωση-κάλεσμα υποψήφιοι κινητοποιούνται και αναφέρουν: «Σημαντική ενημέρωση για όσους θέλουν να κινηθούν δικαστικά για την αποκατάσταση των αδικιών που έλαβαν χώρα στον επίμαχο διαγωνισμό, ακόμα κι αν δεν είχαν πάρει μέρος στην εξώδικη αναφορά, πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή, καθώς υπάρχει περιορισμένος χρόνος αντίδρασης μετά την ανάρτηση των πινάκων. Η φόρμα συμμετοχής θα κλείσει στις 10/6/2023». Θυμίζουμε ότι ως προς τα προβλήματα που ανέκυψαν με τον διαγωνισμό, στο εξώδικο του Μαρτίου καταγράφονται μεταξύ άλλων: Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης του διαγωνισμού ήταν στις 09.00, εντούτοις σε κάποια κέντρα ξεκίνησε η εξέταση μετά τις 09.00, ακόμα και στις 10.10 ή και μετά τις 11.00. Στα θέματα του αριθμητικού συλλογισμού λόγω κακής ποιότητας εκτύπωσης δεν φαίνονταν τα σκιασμένα τμήματα, γεγονός που κατ’ ουσίαν ισοδυναμεί με λάθος διατύπωση της εκφώνησης.

Συγκεκριμένα δεκαεπτά (17) ερωτήσεις δεν είχαν την απαραίτητη σκίαση που υποδείκνυε τον συσχετισμό μεταξύ των αριθμών, γεγονός που ήταν αναγκαίο για την επίλυσή τους. Η λύση που έδωσε το ΑΣΕΠ με το να δεχτεί σωστές όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις 17 ερωτήσεις κάθε άλλο παρά σύμφωνη με την προκήρυξη [και δίκαια] είναι και παραβιάζει κατάφωρα την αξιοκρατία και φαλκιδεύει τους όρους του διαγωνισμού! Σε πολλά εξεταστικά κέντρα επιτρεπόταν η χρήση κινητών μέχρι την παραλαβή των θεμάτων. Με δεδομένη τη διαφορετική ώρα έναρξης τίθεται θέμα διαβλητότητας του διαγωνισμού. Σε κάποια εξεταστικά κέντρα επιτράπηκε να έχουν το κινητό ανοιχτό σε λειτουργία πτήσης και πάνω στο θρανίο λόγω απουσίας ρολογιού στην αίθουσα. Ανακοινώθηκαν λανθασμένες απαντήσεις θεμάτων από το ΑΣΕΠ, τις οποίες ύστερα από καταγγελίες το ΑΣΕΠ διόρθωσε. Συγκεκριμένα: διορθώθηκαν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις 29, 33, 35. Ανακοινώθηκε λανθασμένος αριθμός των προς διόρθωση απαντητικών φύλλων. Πολλοί νησιώτες χωρίς οικονομική δυνατότητα παρά τη σαφή συνταγματική επιταγή αποκλείστηκαν de facto από τη διαδικασία, καθώς ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα εξεταστικό κέντρο στον νομό Κυκλάδων.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη