1 Ιουν 2023

«Ψάχνουμε ακόμα ζωή πέρα από τη Γη»: Η ιστορική αποκάλυψη της NASA για τα UFO


«We haven't found life beyond Earth yet... but we're looking» (Ακόμα δεν έχουμε βρει ζωή πέρα από τη Γη... αλλά ψάχνουμε). Αυτά ήταν τα λόγια του αστροφυσικού Ντέιβιντ Σπέργκελ, προέδρου μιας επιτροπής που εκπόνησε τη μελέτη για εξωγήινη ζωή.

Ένας από τους λόγους που η....

συνάντηση της Τετάρτης είναι τόσο αξιοσημείωτη, είναι η αλλαγή προσέγγισης της NASA. Η διαστημική υπηρεσία πέρασε δεκαετίες, απομυθοποιώντας τις θεάσεις UFO. Τώρα όμως, παραδέχεται την ύπαρξη UFO, τα δεδομένα ωστόσο παραμένουν ιδιαίτερα φτωχά.

«Τα τρέχοντα υπάρχοντα δεδομένα και οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων από μόνες τους δεν επαρκούν για να παράσχουν οριστικά στοιχεία», συμπλήρωσε επίσης ο Ντέιβιντ Σπέργκελ σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά χθες Τετάρτη (31/5).

«Ένα από τα διδάγματα που αντλήσαμε είναι η ανάγκη για περισσότερα δεδομένα και δεδομένα υψηλής ποιότητας, δηλαδή μετρημένα με καλά βαθμονομημένα όργανα, πολλαπλές παρατηρήσεις και υπάρχει ανάγκη για επιμέλεια δεδομένων υψηλής ποιότητας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε πέρυσι ότι αναλύει παρατηρήσεις στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως εναέρια ή φυσικά φαινόμενα. Θέμα το οποίο ωστόσο, «σνομπάρεται» από την επιστήμη.

Μάλιστα, μια ανεξάρτητη ομάδα 16 επιστημόνων που μίλησε για την μεγάλη έρευνά τους για τα άγνωστα φαινόμενα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρεθούν καλύτερα δεδομένα, για το bullying που δέχονται από την κοινή γνώμη και για τις «βαρετές εξηγήσεις» που έχουν πολλές από τις θεάσεις και αναμένεται να αναφέρει τα ευρήματά της σε μια έκθεση έως τα τέλη Ιουλίου.

Δεν είναι εξωγήινα όλα τα ΑΤΙΑ

Αυτό πάντως που προσπάθησαν να ξεκαθαρίσουν στην συνέντευξη Τύπου είναι το γεγονός πως δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι όλα τα Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) συνδέονται απαραίτητα με εξωγήινους, όσο και αν αυτή η συζήτηση γοητεύει εδώ και δεκαετίες το κοινό.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να σημειωθεί πως ο όρος UFO, που συνδέεται από παλιά με τα περί ιπτάμενων δίσκων και εξωγήινων, έχει αντικατασταθεί στην ορολογία της κυβέρνησης από τον όρο UAP (Unidentified Aerial Phenomena, Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα).

Ο Ντάνιελ Έβανς, ο βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA, είπε ότι δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι οι αναφορές για ΑΤΙΑ έχουν σχέση με εξωγήινους. Αν και δεν αποκλείεται η εξωγήινη προέλευση, η ανεξάρτητη ομάδα συγκλήθηκε για να αντιμετωπίσει ευρύτερες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, είπε.

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ σοβαροί κίνδυνοι για τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, καθώς δεν γνωρίζουμε απαραίτητα τι υπάρχει στον ουρανό μας σε μια δεδομένη στιγμή», δήλωσε ο Έβανς και σημείωσε επίσης ότι ο ορισμός των UAPs, όπως αναφέρονται στην κυβερνητική γλώσσα, επεκτάθηκε πρόσφατα: Αντί να καλύπτει μόνο «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», ο χαρακτηρισμός αναφέρεται τώρα σε «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» προκειμένου να περιλαμβάνει μυστηριώδεις υποθαλάσσιες συναντήσεις και παράξενες θεάσεις στα πιο απομακρυσμένα μέρη της ατμόσφαιρας του πλανήτη - μια περιοχή γνωστή ως «κοντό διάστημα».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη